Tetszett a cikk?

Jack Nicholson viszonylag későn, harmincon túl lett ismert színész, onnan viszont már nem volt megállás, sorban formálta meg a ma már legendásnak számító karaktereket McMurphytől Jack Torrance-en keresztül egészen Jokerig. Galériánkban most végignézheti a színész szinte teljes pályafutását.

Jack Nicholson és Vincent Price A holló című horrorkomédiában 1962-ben, még a befutás előtt.
©
Amire aztán nem kellett sokat várni: Dennis Hopperrel Peter Fondával a Szelíd motorosok egyik jelenetében. George Hanson karakterének eljátszása után Nicholson keresett színésszé vált. Az anekdota szerint nem kevés fű fogyott a forgatáson, de Nicholson zseniális volt, mert még így is simán emlékezett a szövegére.
©
A legjobb színésznek járó díjjal Marthe Kellerrel a Cannesi Filmfesztiválon 1972. május 24-én. A díjat Az utolsó szolgálat főszerepéért kapta.
©
Az utolsó szolgálat forgatásán a tengerészgyalogos szerepében.
©
A ''The Autobiography of Miss Jane Pittman'' főszereplőjével, Cecily Tysonnal Cannes-ban 1974 áprilisában. Nicholsonnak nem voltak gondjai a nők körében, egyes pletykák szerint kétezer nőt csábított ágyba. Innen kapta a ''Jack, the Jumper'' becenevet.
©
Egyik legemlékezetesebb szerepében, a Kínai negyedben Faye Dunaway-el az ágyban, amint a rendező Roman Polanski instruálja őket.
©
A szerep, amellyel végleg biztosította helyét a legnagyobbak között: a Milos Forman által rendezett Száll a kakukk fészkére című filmben.
©
Az Irány délre! egyik jelenetében 1978-ban.
©
Jack Nicholson akkori barátnője, Anjelica Huston és Roman Polanski társaságában 1984-ben. Polanski addigra már elhagyta az USA-t, ugyanis éppen Nicholson lakásán történt az az eset, amelynek folyományaként egy 13 éves lány ellen elkövetett szexuális erőszakkal vádolták meg a rendezőt.
©
Jack Nicholson Joker szerepében az 1989-ben forgatott Batmanben. Máig erre a szerepére az egyik legbüszkébb egész pályafutásából.
©
Jack Nicholson a Menekülés az éjszakába bemutatóján a franciaországi Deauville városában 1995 szeptemberében.
©
Jack Nicholson a Schmidt történetében 2002-ben. A szerepért természetesen ismét Oscarra jelölték.
©
Jack Nicholson a legjobb színésznőnek járó Golden Globe-díjazottal, Charlize Theronnal 2004 januárjában.
©
Jack Nicholson és Leonardo DiCaprio A tégla egyik jelenetében 2006-ban.
©
Morgan Freeman oldalán a Bakancslistában 2007-ben. Ez volt az első és valószínűleg utolsó alkalom, hogy a két legenda együtt játszott.
©
Jack Nicholsonról mindenki tudja milyen szenvedélyes Lakers-rajongó. Lou Adler producerrel a 2008-as NBA-döntő egyik mérkőzését figyelik, Kobe Bryant mögött.
©
Az ikonikussá vált portré a Ragyogásból Berlin Kreuzberg kerületében
©

Kövessenek minket a Facebookon is!