Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Járvány vagy bármilyen más krízis esetén a hívőknek a hitük jelenti a legfontosabb kapaszkodót. Az új koronavírus pont azt akadályozta meg, hogy ezt a hitet intézményesített formában megéljék. A templomok sok más közösségi térhez hasonlóan kiürültek, a társas távolságtartás nem engedi meg a misézést sem. Legalábbis abban a formában, ahogy eddig ismertük. Az idei húsvéti ünnepen eljött a virtuális istentiszteletek kora, és Isten feltehetően értékeli majd a hívei találékonyságát.

Még Ferenc pápának is magányos volt a virágvasárnapja a vatikáni Szent Péter-bazilikában.
©
Amikor a technológia találkozik a hittel: Felföldi László plébános szentmiséjét nem hiúsíthatta meg az, hogy a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház üres volt.
©
Ezekben az időkben már az sem számít, hogy egy szentmise élőben vagy rögzítve hangzik el. A budavári evangélikus templomban épp a húsvétvasárnapi istentisztelet felvétele zajlik Bán Tamás orgonaművész közreműködésével április 8-án.
©
A milánói dóm nemcsak belül volt üres ezekben a napokban. A környék is elnéptelenedett.
©
Egy válság nemcsak elkeseredetté, hanem kreatívvá is tesz. Reinaldo Manzotti brazil pap például nem hagyta, hogy a hívek kimaradjanak a miséből.
©
Sem az imádkozás, sem a bámészkodás nem fér most bele. A Szent István-bazilikában ez utóbbit is nyilvánvalóvá tették.
©
Van, ahol a hívők kiszorulnak a templomból, de Istent a szabad ég alatt is lehet dicsőíteni. Mint például a bukaresti Szent József katolikus székesegyház mellett.
©
Szentmise live: Jesus Higueras élőben közvetít az okostelefonján keresztül a Madrid melletti Pozuelo de Alarcónban.
©
Evaldas Tarulis litván katolikus pap virágvasárnapi miséjét élőben közvetítik televízión a vilniusi Assisi Szent Ferenc-templomból.
©
Bálint Emil plébános a webkamerának misézik a csíkszeredai Szent Ágoston-templomban.
©
A németországi Lampertheim Szent András-templomában Christian Rauch katolikus pap egyedül van, de mégsem.
©