szerző:
hvg.hu

Kedd délután a LOT lengyel légitársaság New Yorkból Varsóba tartó gépén üzemzavar volt: nem nyílt ki a futómű - olvasható a Lengyelország Ma blogon.

Ami igazán érdekes, hogy amíg a gép Varsó felett körözött, hogy minden üzemanyagot elhasználjon a futómű nélküli landolás előtt, már minden rádióban bemondták, hogy rendkívüli vészhelyzet van. Az utasszállítót F-16 osok kísérték, a tévékben pedig élőben lehetet követni az eseményeket.

A varsói repteret szerda reggel nyolcig lezárták. Tadeusz Wronát, a gép kapitányát már kisebb nemzeti hősként ünneplik. Az államfő, Bronisław Komorowski azonnali sajtótájékoztatón gratulált a pilótának. Jelenleg a LOT sajtótájékoztatója tart - írja a blog szerzője. A landolásról készített videót megnézheti a Lengyelország Ma blogon.

hvg.hu Napi merítés

Hogyan szerezzünk jegyet a 2012-es foci-Eb-re?

A 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságra nem lesz egyszerű jegyet vásárolni, így a Lengyelország ma blog szerkesztője készített egy rövid útmutatót a szurkolóknak fenntartott jegyek arányairól, és az értékesítés módjáról.

hvg.hu Napi merítés

Lengyel film sokkol a mozikban

A Lengyelország ma blogon egy olyan mozifilm előzetese látható, amely egy érettségi előtt álló fiúrúl szól, aki összeomlik, és talajt veszt maga alatt. A filmet Jan Komasa rendezte.

hvg.hu Napi merítés

"Tartsa magát a kormány távol a pénzemtől!"

Már a lengyel kormány is a nyugdíjpénzekből költekezne. A varsói tervek csak kozmetikázásnak tetszenek a magyar kormány hentesmunkájához képest, az ellenállás mégis érezhetően nagyobb - olvasható a Lengyelország ma blogon.

hvg.hu Napi merítés

Ilyen a varsói Nemzeti Stadion

Egy éve, amikor Varsóban átadták a Legia új stadionját, minőségileg is új időszak kezdődött a lengyel főváros futballéletében. Nem volt könnyű hozzászokni a stadion nyújtotta színvonalhoz, hiszen a Legia-aréna európai összehasonlításban is elit létesítménynek számít. Ám ez a stadion mára "csak" a második számú lett - olvasható Lengyelország ma blogon.