1. Chai
Elkészítése: A víz felforralása után a tealeveleket leforrázzuk, majd miután a tea elérte a kellő erősséget, leszűrjük és hozzáadjuk a fűszerkeveréket, majd azzal együtt újból felforrázzuk. Végül a fűszereket is leszűrjük és készen van a chai. Fogyasztáshoz egy csepp tejet adunk a kész főzethez, valamint csészénként egy teáskanál mézzel ízesítsük. Az elkészült chai így nem csak kiváló éhségcsillapító, de bőséges uzsonnaként is szolgálhat.
2. Rooibos tea
Elkészítése: Egyszerűen forró vízzel öntsük le a száraz teát. Majd 100 gramm aszalt sárgabarackot adjunk 100 ml Rooibos teafőzethez, majd keverjünk hozzá 3 evőkanál almaecetet. Az így létrejött püré két adag zsírölő-ital előállításához megfelelő mennyiség, melyet délelőtt és délután 300 ml Rooibos-teafőzettel felöntve fogyasszunk hűtve vagy forrón. Az kész ital béta-karotinban gazdag és magas ásványanyag tartalmú, ráadásul a benne lévő almaecet enzimei tovább fokozzák a teakeverék zsírégető hatását.
3. Csalántea
Elkészítése:
1-2 evőkanál szárított csalánlevelet forró vízzel leöntjük, majd 15 percig hagyjuk állni, s végül szűrjük le. Aromás bodzasziruppal ízesítve válik teljessé a csalánfőzet, mellyel vértisztító és emésztésszabályozó hatása is fokozottabban érvényesül szervezetünkben.
4. Magyalfa-tea
Elkészítése:
Meleg vagy hideg vízzel öntsük fel a leveleket. A zsírégetés fokozására 300 ml magyalfa-teához lehetőleg 200 gramm friss ananászból készített gyümölcslét keverjünk.
5. Lapacho-kéreg tea
Elkészítése: A kérget tíz percig főzzük, majd további tíz percig állni hagyjuk, végül alaposan leszűrjük. Az így elkészült teához a hatás növeléséért adjunk vaníliát. Az emésztés optimalizálásának elősegítésére elég egy 5 centis rúd, melyet hosszanti irányba vágjunk szét és a Lapacho-kéreggel együtt főzzük bele az italba.
6. Hárslevél-tea
Elkészítése: Egy púpos evőkanálnyi hárslevelet (megvásárolható bármelyik patikában) tegyünk egy csészébe és 10-15 percig hagyjuk állni forró vízben. Ezt követően leszűrjük és egy-két szem szegfűszeggel ízesítjük. A hatás ne m marad el, élénkítő hatása nyomán garantált a jó hangulat.
7. Zöld tea
Elkészítése: Előbb felforraljuk a vizet, majd hagyjuk körülbelül 70 fokra lehűlni. Az első főzetet a cserzőanyagok kioldódása miatt öntsük ki. Kétszáz milliliter frissen lefőzött zöldteához 20 g édes tejport keverjünk hozzá. Egy tojásfehérje hozzáadásával, a nyomelemek és ásványi anyagok hatásának kifejtésével érhetjük el a legjobb hatékonyságot a súlyvesztés elősegítésében. Így biztosak lehetünk abban, hogy a zsírt és nem izomszöveteinkből vesztünk súlyt.
8. Kombucha tea
Elkészítése: Az almaborjellegű kész ital kereskedelmi forgalomban is megvásárolható. Amennyiben a kész ital megvásárlása mellet döntünk, a rendeltetésszerű használathoz melegítsük fel a folyadékot, de semmi esetre se hagyjuk felforrni.
Ha magunk vállalkozunk az elkészítésére, hámozzunk meg egy friss gyömbért, majd egy konyhai reszelőn aprítsuk fel és keverjük össze egy teáskanál mézzel. Az egészet adjuk hozzá 300 ml frissen felmelegített kombucha-teához, és máris fogyaszthatjuk. A gyömbérben fellelhető illóolajak aktiválják a zsírégetést a hasnyálmirigyben és a májban gyorsítva az anyagcserét és az emésztést.
9. Oolong-tea
Elkészítése: Egy púpozott teáskanálnyi Oolong tealevelet rakjunk a csészénkbe, öntsük fel forró vízzel, és három percig hagyjuk állni. Szűrve fogyasszuk. Kiváló reggeli zsírölő italt kaphatunk, ha három deciliter lefőzött Oolong-teához két teáskanálnyi zabpelyhet és 150 milliliter tejsavót keverünk. Csavarjunk ki egy rózsaszínű grapefruitot (ha lehet minél több gyümölcshússal) és mindezt vegyítve fogyasszuk.
10. Fehér-tea
Elkészítése: Forraljuk fel a vizet, majd hagyjuk kissé kihűlni. Forrázzuk le a fehértea-leveleket és hagyjuk állni 10-15 percig. Különlegesen hasznos és egészséges italt készíthetünk, ha 300 ml fehértea-főzethez egy teáskanálnyi acerola levet öntünk. Az így kapott C-vitaminban és flavonoidokban gazdag készítmény aktiválja rejtett energiáinkat és erősíti a szervezet ellenálló-képességét.