Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#recept

Gyükeri Mercédesz hvg360

Megpróbálkoztunk a lehetetlennel, ami csak Schwarzeneggernek sikerült: elkészíteni a világ kedvenc instant kajáját

Nincs híresebb gyorsétel az instant rámennél, amelyből évente 120 milliárd adag fogy. A szárított tésztatömbök Japánból hódították meg a világot, így Magyarországot is, titkuk az, hogy az előkezelésnek hála pofon egyszerűen meleg ételt lehet varázsolni belőlük – cserében jóval drágább bármilyen más tésztánál. Vajon az elkészítése megy otthon is? Konyhai kísérletezésünk második részében a tésztagubanc reprodukálásával próbálkoztunk.

hvg.hu HVG Könyvek

Mi a tökéletes mentes kenyér titka?

Ha a kenyérsütéshez gluténmentes alapanyagokat használunk, a tésztára vonatkozó szabályok teljesen megváltoznak – mutat rá Horváth Judit cukrász, a Mentes Kovászműhely Facebook-csoport alapítója. Részlet a Nagyszüleink kenyere mentesen című könyvből.

Gyükeri Mercédesz hvg360

Miért imádjuk ennyire a vegetát? És tudunk ugyanolyat készíteni otthon?

Nincs még egy olyan imádott és gyűlölt fűszere a magyar konyhának, mint az ételízesítő, vagy, mondjuk ki, a vegeta. Nemrég még nem létezett konyha nélküle, elsöprő sikere egyszerre új és mégis otthonos ízének tudható be. Zöldséget viszont sokkal kevesebbet tartalmaz, mint azt várnánk. Tudunk ezen javítani otthon? Megpróbálkoztunk a lehetetlennel.

HVG Könyvek HVG Könyvek

A tökéletes lekváros linzer receptje

Cikkünkben a lekváros linzer abszolút de luxe változatának receptjét és elkészítési módját mutatjuk be Ötvös Zsuzsanna cukrászséf Több mint desszert című könyvéből.

HVG Könyvek HVG Könyvek

A tökéletes kijevi csirke receptje

Gyors, mégis ízletes hétköznapi vacsorára vágyik vagy épp ünnepi alkalomra varázsolna feledhetetlen ízeket az asztalra? Mindegyik alkalomhoz jó fogás a csirke. A Csupa csirke című könyv 65 csirkés receptet mutat be a különböző nemzetek konyhájából. Íme egy recept a könyvből.

Nemes Nikolett Élet+Stílus

Egésznapos főzésmaraton volt kipróbálni Julia Child szakácskönyvét

A ráfröccsenő vörösbor próbáját ugyan nem állja, de az időét igen: az első tévés sztárszakács monumentális művében nemcsak recepteket, hanem részletes magyarázatokat is találunk, mindent a kezünkbe ad ahhoz, hogy kezdőként is megértsük a francia gasztronómia alapjait. Megfőztük a legendás burgundi marharagut, az aranyló hagymalevest, és még flambíroztunk is.

1 2 3 4 5 6 7
39
Ha egy oroszlán bátorságával vagyok megáldva, miért élek gyáva nyúl módjára?

Ha egy oroszlán bátorságával vagyok megáldva, miért élek gyáva nyúl módjára?

A fideszes választókerületi elnök is reagált Magyar Péter bejelentésére

A fideszes választókerületi elnök is reagált Magyar Péter bejelentésére

Búcsúzóban a legütősebb amerikai benzinpusztító élményautók

Búcsúzóban a legütősebb amerikai benzinpusztító élményautók

Velencében nősül újra Jeff Bezos

Velencében nősül újra Jeff Bezos

Ukránellenes orosz dezinformációs hálózatot tárt fel az osztrák hírszerzés

Ukránellenes orosz dezinformációs hálózatot tárt fel az osztrák hírszerzés

Trump bejelentette az újabb vámot, ami sokaknak fájhat

Trump bejelentette az újabb vámot, ami sokaknak fájhat

Van valakinél egy olló? Világszinten is egyedülálló áruházat adott át az IKEA Soroksáron

Van valakinél egy olló? Világszinten is egyedülálló áruházat adott át az IKEA Soroksáron

A gyógyszerészek többsége támogatja a patikai oltás bevezetését

A gyógyszerészek többsége támogatja a patikai oltás bevezetését

Fónagy János attól tart, hogy kötelező lesz a Pride

Fónagy János attól tart, hogy kötelező lesz a Pride

A címlapról ajánljuk