szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

 "A minőségi szolgáltatást sújtja a leginkább a válság.

©

 "A minőségi szolgáltatást sújtja a leginkább a válság. Az emberek a szupermarketet választják a vendéglő helyett, a szexiparban is hasonló a helyzet" - magyarázza Andre van Dorst, a holland szexipari szövetség (VEB) igazgatója .
  
 "Nagyon rosszul megy nekünk" - mondja Dave Doeve, a Casa Rosso szexshop eladója. "Alig jön valaki, s még aki beesik, az is csak apróságokat, óvszert vásárol, csupa olcsó mütyürt".
   
A 26 éves Oxana, aki egy észt lánnyal közösen bérelte a vitrint, azt állítja, hogy az utóbbi hat hónapban bevételei a felére zsugorodtak, miközben a bérleti díjat januárban 25 százalékkal emelte a tulaj.
  
 "Jó napokon" hat kliense is akad, de vannak napok, amikor egy sem. Bevétele így még az 50 eurós tarifával sem elég a szűk üvegvitrines helyiség napi 150 eurós bérleti díjának fedezetére. "De 20-30 euróért nem csinálhatom, az nem meló" - mondja eltökélten.
   
Hugo Snoep, aki 16 éve vezet egy escort-görl ügynökséget, saját szavai szerint a létéért küzd. A válság ugyanis elérte az üzletembereket, akik közül ügyfeleinek zöme kikerül. "Azelőtt bőséges dologi kerettel rendelkeztek, amelyre felírathatták az "étkezést" és minden mást is. Ma főnökeik jobban megnézik a számlát" - magyarázza. "Azelőtt naponta 12-14 lánynak is adtam megbízást, ma előfordul, hogy csak háromra van igény" - mondja az ötvenes éveiben járó férfi. Közben ügyfelek hívják, akiknek éppen akciós ajánlatot tesz: óránként 160 euróért küldi a kért kísérő hölgyet a szokásos 175 helyett.
   
Mindennek tetejébe az amszterdami polgármesteri hivatal decemberben bejelentette, hogy a bűnözés elleni küzdelem jegyében felére kívánja csökkenteni a vörös lámpás negyed vitrinjeinek számát (jelenleg 482 van belőlük).
   
Közben a válság következtében mind több prostituált jut olyan helyzetbe, hogy nem tudja megfizetni vitrinének bérét és a jövedelmi adót, amelyet a hatóságok kivetnek a legősibb szakma művelőire - és emiatt egyszerűen az utcára kerül. Metje Blaak, a prostituáltak védelmére alakult De rode draad (Vörös fonál) szervezet elnöknője az AFP-nek nyilatkozva meg is állapította: "Egyre több lányt látni az utcákon".

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
31 évesen lett saját erejéből dollármilliárdos egy amerikai nő

31 évesen lett saját erejéből dollármilliárdos egy amerikai nő

"Kósa Lajos azt mondta, nyugodtan írjam alá, nem lesz bajom belőle"

"Kósa Lajos azt mondta, nyugodtan írjam alá, nem lesz bajom belőle"

A Covid-osztályon fekvő betegek életét tették volna jobbá, de állítólag Kásler leállíttatta az akciót

A Covid-osztályon fekvő betegek életét tették volna jobbá, de állítólag Kásler leállíttatta az akciót