szerző:
MTI

Izraeli formatervezők, animációsfilm-készítők és gyermekkönyv-illusztrátorok is bemutatkoznak a pénteken kezdődő budapesti Design Hét ideje alatt.

Élj lassabban! – Slow Design címmel nyílik kiállítás pénteken a Design Hét Budapest 2012 keretében a budapesti Design Terminálban. Az október 28-ig nyitva tartó tárlaton izraeli formatervezett tárgyak is láthatóak lesznek. Szerepel egy teljesen újrahasznosított anyagból készült szék, egy, az ősi kőeszközök újragondolásából született szerszám és egy fűrészporból készített asztali lámpa is.

A kilencedik alkalommal megrendezendő Design Hét programjai az idén a Slow Design fogalma köré épülnek. "Élj lassabban, koncentrálj a dizájn hosszú távú hatásaira, tartsd szem előtt a fenntartható fejlődést" - ezek a szempontok vezérelték a kiállításon bemutatott tárgyak alkotóit is. 

Az izraeli tervezők és csapatok között lesz a Kulla Design Studio, a Studio Ubiko és olyan alkotók, mint Ori Ben-Zvi, Sir Atar, illetve az S-Sense Design és alapítója, Adital Ela.

Október 4. és 6. között a Toldi moziban rendezik meg a Kiskakas Animációs Filmnapokat, amelyen válogatás látható az izraeli Becalel Akadémia animációs tanszékének legfrissebb munkáiból, és eljön Budapestre az iskola animációs tanszékének vezetője, Hanan Kaminski is.

A Design Hét programjától függetlenül, egészen október végéig látogatható a 15 legjobb izraeli gyermekkönyv-illusztrátor munkáiból összeállított kiállítás az Izraeli Kulturális Intézetben. A tárlat előzőleg a Szabó Ervin Könyvtár budapesti központjában volt látható.

A programok a budapesti Izraeli Kulturális Intézet és Izrael magyarországi nagykövetsége támogatásával valósulnak meg - tájékoztatta az MTI-t az Izraeli Kulturális Intézet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!