szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dasa Zsukova egy fekete bőrű félmeztelen nőt formázó fotelbe csücsült bele, ezért rasszistának titulálták.

Ha még csak rasszista lenne a beállítás, de egyben durván szexista is az a fotel, amiben Dasa Zsukova kényelmesen elhelyezkedett. A fotót Miroslava Duma a híres blogger tette fel a Büro 24/7 divatblogjára.  Zsukovával egy interjú készült, aki az orosz oligarcha Roman Abramovics barátnője, neves műgyűjtő és a Garage című művészeti lap kiadója.

©

Zsukovát több fórumon kezdték el bírálni a fotó miatt: „Ez a fehér dominanciát és felsőbbrendűséget demonstrálja, méghozzá lealacsonyító és érzéketlen módon" – reagált Claire Sulmers, a Fashionbombdaily.com főszerkesztője. Azóta megvágták a képet, és csak ő látszik rajta, a szadomazo jellegű, fekete bőrű nőt formázó ülőalkalmatosság már nem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!