szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Valószínűleg a heroinnak is köze lehetett Bob Geldof rockzenész 25 éves lánya, Peaches halálához - állapította meg a csütörtökön ismertetett toxikológiai jelentés.

A modellként, újságíróként és televíziós műsorvezetőként ismertté vált kétgyermekes Peaches Geldof otthonában, a délkelet-angliai Kentben hunyt el; holttestét április 7-án találták meg. A kenti Gravesend területileg illetékes halottkémi bíróságán a vizsgálatot vezető rendőrtiszt, Paul Fotheringham főfelügyelő úgy fogalmazott: az elhunyt szervezetében talált heroinnyomok arra utalnak, hogy Peaches Geldof nem sokkal halála előtt fogyasztott a kábítószerből, és a kimutatott mennyiség is arra vall, hogy a tragédiában "része lehetett" a heroinnak.

Az első halottkémi vizsgálat nem állapította meg egyértelműen a halál okát, a hatóságok ezért rendeltek el teljes körű toxikológiai vizsgálatot.   Peaches - teljes nevén Peaches Honeyblossom Michelle Charlotte Angel Vanessa Geldof - édesanyja, Paula Yates tévés személyiség csaknem másfél évtizede, 41 éves korában szintén heroin-túladagolásban halt meg Londonban, és a nagyszabású segélykoncertjeiről közismert Geldof többször is nyilvánosan hangot adott azon félelmének, hogy lányai is kábítószerhez nyúlnak.

Peaches Geldof 25 éves volt
©

A The Sun - a legnagyobb példányszámú brit bulvárlap - már öt évvel ezelőtt olyan értesülést közölt, hogy Peaches Geldof kis híján kábítószer-túladagolás áldozatává vált. A lap akkori beszámolója Peaches légzése percekre leállt, és barátjának kellett szájból szájba lélegeztetéssel, valamint szívmasszázzsal életre keltenie a fiatal nőt. A The Sun nem sokkal korábban közzétett egy videót, amely azt mutatta, hogy Peaches Geldof pénzt ad át egy drogkereskedőnek. A lányt annak idején a rendőrség is kikérdezte az ügyben, de végül nem emeltek vádat ellene.
 

Az 1989-ben született Peaches Geldofnak két kisgyermeke van férjétől, Thomas Cohen zenésztől. Férje, gyermekei és édesapja mellett két testvére, Fifi Trixibelle és Pixie, valamint féltestvére, Tiger Lily Hutchence Geldof gyászolja.

Peaches Geldof a halála előtti hétvégén, a Twitter portálon egy fotót tett közzé, amelyen ő volt látható csecsemőként, édesanyja karján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem találtak közvetlen összefüggést az oltás és az idősek halála között a norvég hatóságok

Nem találtak közvetlen összefüggést az oltás és az idősek halála között a norvég hatóságok

Szijjártó: Kínában a vakcinát a 60 év fölöttieknél is engedélyezték

Szijjártó: Kínában a vakcinát a 60 év fölöttieknél is engedélyezték

Révész Sándor: Ha volna önbeteljesítő optimizmus…akkor jó lenne

Révész Sándor: Ha volna önbeteljesítő optimizmus…akkor jó lenne