szerző:
hvg.hu

„Nem kérek a modern feminizmusból, mert az egyéni erőfeszítést tisztelem, nem érzem magam elnyomva, továbbá nem akarom, hogy a fiúk szinte bocsánatot kérjenek a saját nemükért, pár megkeseredett ember áldozat-szindrómája miatt.” – Ez, és ehhez hasonló vélemények is olvashatók a 2013 nyarán indult Nők a feminizmus ellen című blogon, ami mára igazi antifeminista mozgalommá nőtte ki magát.

2013 nyarán indult a Nők a feminizmus ellen című blog, 2014 januárjában pedig a hozzá tartozó Facebook-oldal, amely mára igazi antifeminista mozgalommá nőtte ki magát. A Facebook-oldalnak jelenleg világszerte több mint 31 ezer rajongója van. A blog és a Facebook-oldal lényegében abból áll, hogy a modern feminizmust elutasító, kritizálni kívánó nők képeket töltenek fel magukról egy papírlap társaságában, amire felírják, hogy mi a problémájuk a mai, modern feminizmus túlzásaival.

A blogot egy fiatal nő jegyezte be, hogy tiltakozzon modern feminizmus „mérgező” kultúrája és túlkapásai ellen. Az oldal mögött a mai napig nem áll hivatalos szervezet, szponzor vagy bármilyen szervezett háttér, továbbá szóvivőjük sincs, és ezidáig közös álláspontot sem fogalmaztak meg. Egy egyszerű civil kezdeményezésről van szó, amihez önkéntes alapon bárki csatlakozhat, és az arcával együtt felvállalhatja a véleményét.

A nők jelentős része azért csatlakozott az oldalhoz, mert úgy érzi, ideje megóvni a férfiakat egyes modern feminista irányzatok agresszív, férfigyűlölő kirohanásaival szemben, hiszen nem minden férfi erőszaktevő. „Nem vagyok áldozat, nem vagyok elnyomva, a férfiaknak is vannak sérelmeik, és felelősséget vállalok a saját cselekedeteimért” – érvel az egyik nő. Egy másik hölgy ezt írta a lapra: „a férfiaknak sincs könnyű dolguk, és nekik is megvannak a maguk küzdelmei!”

©

Volt, aki így kritizálta a modern feminizmust: „a feministáktól azt hallom: Gyenge vagyok, sebezhető, és áldozat. Akkor lehetek sikeres, ha férfiként viselkedem. Nőiesnek lenni szégyen és baromság. A férfiaktól viszont azt hallom: gyönyörű vagyok és erős. Jó vagyok úgy, ahogy vagyok. Nőies nőnek lenni csodálatos és tiszteletreméltó.”

A mozgalomhoz csatlakozó nők többsége hisz abban is, hogy Isten nem véletlenül teremtette a nőt és a férfit. „Nem kérek a feminizmusból, mert elfogadom azt a tényt, hogy a férfiak és a nők különbözőnek születnek, mióta világ a világ, és nekem ez tökéletesen megfelel így. Ilyen a természet. Mindkét nemnek megvannak a maga előnyei, és én szeretem a sajátjaimat.”

A mozgalomban sokak szerint a férfinek és a nőnek nem versengenie kell egymással, inkább az a feladatuk, hogy együttműködjenek, közös célokért dolgozzanak, és megadják egymásnak a kölcsönös tiszteletet. Továbbá olyan állásfoglalással is találkozhatunk, hogy valaki hallani sem akar a modern feminizmusról, mert a karrier nem lehet fontosabb, mint a gyereknevelés.

Ahogy minden civilek véleményére építő oldalon, itt is széles a skála az egészen radikális megnyilvánulásoktól kezdve a humoros hozzászólásokon át pontokba szedett, precíz érvelésig.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Csunderlik Péter: Mindenkihez!

Csunderlik Péter: Mindenkihez!

Tom Hanks belefutott egy születésnapi buliba és énekelt egyet az ünnepeltnek

Tom Hanks belefutott egy születésnapi buliba és énekelt egyet az ünnepeltnek

Jávor csak a negyedik lett az MSZP EP-listáján

Jávor csak a negyedik lett az MSZP EP-listáján

Tejár botrány: Kedden tüntetnek a tejtermelők

Tejár botrány: Kedden tüntetnek a tejtermelők

„Három okból nem vágták még ki Orbánt a Néppártból, sőt az EU-ból”

„Három okból nem vágták még ki Orbánt a Néppártból, sőt az EU-ból”

Újra megkísérti az államapparátust a "szem.számnak ingere"

Újra megkísérti az államapparátust a "szem.számnak ingere"