szerző:
hvg.hu

Cindy Crawford 33 évvel felfedezése után egy magazinnak adott interjúban jelentette be, hogy visszavonul a profi modellkedéstől: többé nem pózol pénzért. „Úgy gondolom, itt a vége, de ez így van rendjén. Dolgoztam csodálatos fotósokkal, mit kéne még tennem? Már nincs mit bizonyítanom” – mondta a február 20-én ötvenedik születésnapját ünneplő ikonikus szépség.

A világhírű szupermodell, aki alig két évvel ezelőtt még retusálatlan meztelen fotóit is büszkén vállalta, a Rhapsody Magazine-nak beszélt arról, hogy születésnapja után már nem fog pénzért pózolni. A nyugdíjba vonulás hátteréről azt is elárulta, hogy hálás, amiért ennyi fantasztikus fotóssal dolgozhatott pályafutása során, és a szakmában minden megadatott neki, ami csak lehetséges, ugyanakkor már úgy érzi, hogy modellként képtelen megújulni, bár valójában már nem is érzi ennek szükségét.

 

©

Az említett interjúban hozzátette, hogy az elmúlt 30 év során képeken keresztül kommunikált, mondanivalóját ezután más formában szeretné kifejezésre juttatni. Szeretne valami „értékessel” foglalkozni, az elmúlt évtizedek során szerzett tudását és tapasztalatát más területen kívánja kamatoztatni. Bár később Facebook-oldalán közzétett posztjában még annyival talányosan kiegészítette az elmondottakat, hogy a modellszakma megtanította arra, hogy soha ne mondja azt, hogy soha, biztosan fognak még róla képek készülni.

Cindy Crawford valószínűleg lányának adja át a stafétabotot, aki örökölte édesanyja szépségét, sőt, sokak szerint megszólalásig hasonlít rá. A 14 éves Kaia Gerber fiatal kora ellenére már elindította modellkarrierjét, és máris szerződésben áll az IMG Models ügynökséggel. A feltörekvő modell hivatalos Facebook-oldala és Instagram-csatornája alapján úgy tűnik, hogy nagyon büszke édesanyja sikereire.

 

The September issue! @VogueMagazine. | Photo by: @CarterBedloeSmith | Makeup by: @HungVanngo | Hair by: @HarryJoshHair

Kaia Gerber (@kaiagerber) által közzétett fénykép,

A kamaszlánynak van is miért felnéznie édesanyjára, aki csak két évvel volt idősebb nála, amikor felfedezték: épp egy farmon dolgozott, amikor egy fotós képet készített róla. Egy évvel később már a chicagói Elite Model Managementtel szerződött le. A divatfotózások mellett Crawfordot a Playboyban, Pepsi-reklámokban és a House of Style című MTV műsorban is láthattuk.

A szépség Christy Turlington, Claudia Schiffer, Linda Evangelista és Naomi Campbell mellett egyike volt a kor legnagyobbjainak, az úgynevezett szupermodelleknek. Nevükkel a mai napig mindent el lehet adni, nem véletlen, hogy Naomi Campbell, Claudia Schiffer és Cindy Crawford a múlt hónapban a legújabb Balmain-kampányban szerepeltek. (A márka Magyarországon a novemberi H&M-boltban kitört verekedésnek köszönhetően lett még ismertebb.)

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A legújabb divat: a nyaraló

A legújabb divat: a nyaraló

Részben visszahozták az életbe 32 lefejezett disznó agyát

Részben visszahozták az életbe 32 lefejezett disznó agyát

Ifj. Vidnyánszky vezényel a Platon Karataev legújabb klipjében

Ifj. Vidnyánszky vezényel a Platon Karataev legújabb klipjében

Szívszorító felvétel: így néz ki most belülről a Notre-Dame (videó)

Szívszorító felvétel: így néz ki most belülről a Notre-Dame (videó)

Csak és kizárólag dízel: itt a 347 lóerős új Audi S5

Csak és kizárólag dízel: itt a 347 lóerős új Audi S5

Két év után találták meg az önjelölt Houdini csontvázát az erdő mélyén

Két év után találták meg az önjelölt Houdini csontvázát az erdő mélyén