szerző:
hvg.hu

"Isten azt akarja, hogy ez az ország az övé legyen" – mondja Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia azon a toborzó videón, amely egy Felház nevű ifjúsági keresztény rendezvénysorozat jövő heti alkalmára szólítja a hívő és "hitetlen" fiatalokat.

"Áldás, békesség, Orbán Gáspár vagyok" – köszön be református szokás szerint a miniszterelnök fia az alábbi videón, amelyet a Felház nevű keresztény egyetemi mozgalom, illetve rendezvénysorozat Facebook-oldalán tettek közzé csütörtökön késő este.

A Felházat a videó szereplői "élő ige gyülekezetnek" nevezik, és látható izgalommal beszélnek róla. Kiderül, isten szólt nekik fél éve, hogy szervezzék meg a Felházat, ahová keresztény és nem keresztény fiatalokat egyaránt várnak, hogy együtt dicsőítsék az istent.

Isten azt kérte – mondják, hogy jövő héten vigyék el a Körcsarnokba a Felházat. Orbán Gáspár úgy fogalmaz: "Nem arra van hitünk, hogy isten meg tudja tölteni 2500 emberrel a csarnokot, hanem arra, hogy ez a 2500 ember, aki odajön, fogja az úristennek a tüzét, és elviszi az ország különböző részeibe. Mert isten a Felházat is erre hívja, és ezt akarja, hogy ez az ország az övé legyen." Így arra buzdítják a fiatalokat, hogy csoportosan utazzanak föl, és találkozzanak a Körcsarnokban.

Orbán Gáspár még arról is beszél, hogy "isten megváltoztatja ezt a várost, ezt az országot és Európát. Ehhez a fiatalokat fogja használni, és már használja is. Óriási az a változás, amit elindított, és ahogy magához, illetve a szívéhez szólítja a fiatalokat. Most is a Felházra készülünk, nagyon izgatottak vagyunk, de izgatottak vagyunk a jövő heti Körcsarnok miatt is, ami egy történelmi jelentőségű találkozó lesz a fiataloknak isten országában" – mondja Orbán Viktor fia a videón.

És hogy mi az a Felház?

"Egy hely, ahol nem a bortól, fröccstől lehet megrészegülni, hanem Isten jelenlététtől" – írják egy videó felvezetőjében a Keresztenyelet.hu nevű szájton. A fenti Facebook-videóban is feltűnő, Donát nevű szervező szerint tényleg erről van szó: egy egyetemistáknak szervezett dicsőítő és imaalkalomról, amely azon az ötleten alapul, hogy a hagyományos csütörtöki egyetemi bulinapnak csináljanak egy alternatívát, ahol nem kell lerészegedni, és lehetőséget adnak az embereknek és istennek, hogy találkozzanak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gruevszkiről egyeztetett Szijjártó és a macedón külügyminiszter

Gruevszkiről egyeztetett Szijjártó és a macedón külügyminiszter

Marabu FékNyúz: Niki Gruevszki a NER-páholyban

Marabu FékNyúz: Niki Gruevszki a NER-páholyban

Hangulatkeltéssel vádolja a 444 cikkét a rendőrség egy gyanús, magára hagyott bőrönd kapcsán

Hangulatkeltéssel vádolja a 444 cikkét a rendőrség egy gyanús, magára hagyott bőrönd kapcsán

Hogy bírhatja ki Magyarország, ha a nagyok vámháborúba kezdenek?

Hogy bírhatja ki Magyarország, ha a nagyok vámháborúba kezdenek?

Több százmilliós csalást leplezett le az OLAF Magyarországon

Több százmilliós csalást leplezett le az OLAF Magyarországon

Magyarország-Észtország 2-0

Magyarország-Észtország 2-0