szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Isten azt akarja, hogy ez az ország az övé legyen" – mondja Orbán Gáspár, a miniszterelnök fia azon a toborzó videón, amely egy Felház nevű ifjúsági keresztény rendezvénysorozat jövő heti alkalmára szólítja a hívő és "hitetlen" fiatalokat.

"Áldás, békesség, Orbán Gáspár vagyok" – köszön be református szokás szerint a miniszterelnök fia az alábbi videón, amelyet a Felház nevű keresztény egyetemi mozgalom, illetve rendezvénysorozat Facebook-oldalán tettek közzé csütörtökön késő este.

A Felházat a videó szereplői "élő ige gyülekezetnek" nevezik, és látható izgalommal beszélnek róla. Kiderül, isten szólt nekik fél éve, hogy szervezzék meg a Felházat, ahová keresztény és nem keresztény fiatalokat egyaránt várnak, hogy együtt dicsőítsék az istent.

Isten azt kérte – mondják, hogy jövő héten vigyék el a Körcsarnokba a Felházat. Orbán Gáspár úgy fogalmaz: "Nem arra van hitünk, hogy isten meg tudja tölteni 2500 emberrel a csarnokot, hanem arra, hogy ez a 2500 ember, aki odajön, fogja az úristennek a tüzét, és elviszi az ország különböző részeibe. Mert isten a Felházat is erre hívja, és ezt akarja, hogy ez az ország az övé legyen." Így arra buzdítják a fiatalokat, hogy csoportosan utazzanak föl, és találkozzanak a Körcsarnokban.

Orbán Gáspár még arról is beszél, hogy "isten megváltoztatja ezt a várost, ezt az országot és Európát. Ehhez a fiatalokat fogja használni, és már használja is. Óriási az a változás, amit elindított, és ahogy magához, illetve a szívéhez szólítja a fiatalokat. Most is a Felházra készülünk, nagyon izgatottak vagyunk, de izgatottak vagyunk a jövő heti Körcsarnok miatt is, ami egy történelmi jelentőségű találkozó lesz a fiataloknak isten országában" – mondja Orbán Viktor fia a videón.

És hogy mi az a Felház?

"Egy hely, ahol nem a bortól, fröccstől lehet megrészegülni, hanem Isten jelenlététtől" – írják egy videó felvezetőjében a Keresztenyelet.hu nevű szájton. A fenti Facebook-videóban is feltűnő, Donát nevű szervező szerint tényleg erről van szó: egy egyetemistáknak szervezett dicsőítő és imaalkalomról, amely azon az ötleten alapul, hogy a hagyományos csütörtöki egyetemi bulinapnak csináljanak egy alternatívát, ahol nem kell lerészegedni, és lehetőséget adnak az embereknek és istennek, hogy találkozzanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!