Hol pihenték ki 2007-et a celebek?

Hol pihenték ki 2007-et a celebek?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu

Franciás könnyedségHamar kiheverte a válását Nicolas Sarkozy francia...

Franciás könnyedség
Hamar kiheverte a válását Nicolas Sarkozy francia elnök, aki karácsony táján a barátnőjével ruccant ki Egyiptomba. Előbb Luxorban pihentek egy kicsit, majd onnan a kedvelt üdülőhelyre, Sharm el-Sheikhbe repültek egy barátjuk magángépén (közben Luxorban a 2007-ben levitézlett Tony Blair volt brit miniszterelnök váltotta őt). A franciák népszerű Sarko-ja egy privát villában nyert elhelyezést, így nem élvezhette ki a hagyományos egyiptomi vendéglátást pikáns ízeit.
Luxor: távolság Budapesttől – 2700 km; szállodai szoba – akár már 1900 Ft/fő/éjszakától;
Sharm el-Sheikh: távolság Budapesttől – 2550 km; szállodai szoba – akár már 3500 Ft/szoba/éjszakától

Királyi távolságtartás
Erzsébet angol királynő a karácsonyt hagyományosan vidéki birtokán, Sandringhamben töltötte. Részt vett a 16. századi templomocskában tartott ünnepi istentiszteleten (ő kocsival érkezett, míg a család többi tagja nem restellt gyalogolni), aztán kegyesen fogadta a helyi gyerekek virágcsokros köszöntését. Alattvalóitól eltérően ő már 24-én este megtudhatta, milyen ajándékot hozott neki a Jézuska (az angolok csak 25-én nyitják fel a csomagokat, de a királynő és udvara Viktória-korabeli német szokásokat követ ebben az esetben), s televízión maga is megtekintette a néphez intézett, szokásos karácsonyi beszédét.
Sandringham: távolság Budapesttől – 1450 km; belépő a kastélyba – 3000 Ft/fő

Amerikai egyhangúság
Az USA elnöke, George W. Bush a szokásos utat járta végig az ünnepek során: előbb a prezidentek elzárt rezidenciájára, Camp Davidbe utazott, majd a saját texasi ranchára, de az új év első napja már ismét a washingtoni Fehér Házban találta. Ekkor valószínűleg az ajándékba kapott kabátját viselte, de erről nem szólnak a hírek.
Fehér Ház, Washington: távolság Budapesttől – 7300 km; látogatható kedd és szombat között, legalább 10 fős csoportokban, a belépés ingyenes

Német idill
Angela Merkel kancellár asszony a második férjével, szüleivel és testvéreivel töltött el egy kis időt december végén. A német „first lady” elsősorban háziasszonykodott, sütött-főzött, de egy-egy rövid erdei sétára, illetve kedvenc sportjára, a sífutásra is szakított időt a szűkebb pátriájának számító Mecklenburg-Előpomerániában. A tartomány székhelye Schwerin, amely idilli tavairól, erdőiről és mesébe illő szépségű kastélyáról híres.
Schwerin: távolság Budapesttől – 870 km; belépő a kastélyba – 1000 Ft

Stand by üzemmód
A világ leggazdagabb emberei közé tartozó Microsoft-főnök Bill Gates Új-Zélandot választotta téli vakációja helyszínéül. Kissé gyerekes módon egy quad-túrán vett részt a festői szépségű Ahiparán, aztán a négykerekű terepmotort lerakva egy luxus golfpályára ment játszani a fiával. A szigeten való tartózkodás nem különösebben drága, ám a kiutazás költségei… Nos, 59 milliárd dolláros vagyonból mi sem sajnálnánk költeni rá.
Ahipara, Új-Zéland: távolság Budapesttől – 17500 km; quad-túra – 17000 Ft/90 perc; szállás egy motelben – akár már 9000 Ft/2 fő/éjszakától

Olasz lazaság
Flavio Briatore, a Benetton cég egykori guruja, a Forma–1-es Renault csapat vezetője, a QPR focicsapat újdonsült tulajdonosa a legújabb menyasszonyával a Maldív-szigeteken töltötte az év végét. Az ismert playboy egy szál fürdőnadrágban flangált fel-alá a tengerparton, átadva magát a vakítóan fehér homok és a tiszta vizű lagúnák nyújtotta élménynek. Az Indiai-óceánban lévő szigetcsoport lakói a világ legszegényebb emberei közé tartoznak, ám az ország turistaipara annyira fejlett, hogy a legkényesebb ízlésnek is megfelel az általuk kínált szolgáltatás.
Maldív-szigetek: távolság Budapesttől – 7050 km; szállodai szoba – akár már 17000 Ft/2 fő/éjszakától

Hozzászólások