Tetszett a cikk?

R. Kelly, azaz Robert Kelly a következő hónapban bíróság elé áll, öt évvel azután, hogy egy nyilvánosságra került videofelvétel kapcsán gyerekpornóval vádolták meg.

A most negyvenéves r'n'b előadó, R. Kelly az ügyészek szerint egy, az esemény időpontjában tizennégy éves lánnyal szexelt, ráadásul mindezt még filmre is vette.
 

A zenészt az elmúlt évek során már többször is letartóztatták, de úgy tűnik, hogy a vádemelés kissé elhúzódott, holott a rendőrség és az ügyészség már korábban is magabiztosnak tűnt. Ennek ellenére egy floriadi bíróság 2004-ben elejtette a Kelly elleni hasonló vádakat. A bíró akkor úgy látta, nincs elég bizonyíték az ügyészek kezében. Ez azonban nem befolyásolta a Kelly ellen Chicago-ban folyó eljárást, amelynek első tárgyalását szeptember 17-re tűzték ki. A chicagói bíróság már több alkalommal próbálkozott, de mindannyiszor kénytelenek voltak elnapolni a kitűzött tárgyalásokat, mivel Kellynek folyton egészségügyi problémái adótak.

R. Kelly magánélete mindig is meglehetősen mozgalmas volt, annak ellenére, hogy zeneileg inkább a kevésbé izgalmas vonalat képviseli. Az I Believe I Can Fly előadójáról nehéz elképzelni, hogy titkos házasságba bonyolódik egy kiskorúval, pedig ez is megtörtént.R. Kelly. Túl magasra szállt?
© AP
1995-ben azt pletykálták, hogy Kelly elvette feleségül az akkor 15 éves Aaliyah-t, aztán a Vibe magazin bemutatta a házasságlevelet is, amelyen az ara életkorát meghamisították. A házasságot persze érvénytelenítették, de úgy tűnik, a zenész már akkor nagy rajongója volt ennek a korosztálynak.

Azóta, hogy 2002-ben elindult a kissé elhúzódó szexvideó botrány, Kellyt jó néhány lány, nő beperelte különböző vádakkal. Volt közöttük több kiskorú, táncos, ismerős felesége, de egyik vádból sem lett ítélet. A folyamat valahogy Kelly házaséletének sem tett jót, három gyereke anyja először távoltartást kért, aztán visszavonta, jelenleg külön élnek és válnak.

R. Kelly egyébként ártatlannak vallja magát. Magánéleti problémái úgy látszik, nem befolyásolják kreatív munkásságát, a vádak ellenére körülbelül évente jelentkezik új albummal.


Kádár Mónika

MTI Világ

Beckham nem játszik, de telt ház várja

Bár sérülése miatt továbbra is bizonytalan, mikor mutatkozhat be David Beckham az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS), csapata, a Los Angeles Galaxy telt ház előtt játssza hátralévő mérkőzéseit.

MTI Shake

Roy Jones Jr. állítólag Erdei Zsoltra feni a fogát

Roy Jones Jr. (51 győzelem, 4 vereség) mérkőzésszervezője, Murad Muhammad azt mondta egy pensacolai lapnak, hogy a legendás öklöző november 3-án, 10-én vagy 17-én bokszol legközelebb és az elsőszámú cél, hogy Erdei Zsolttal, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú magyar világbajnokával találkozzon.

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Egyetlen elnök sem volt annyira népszerűtlen első ciklusa végén, mint Trump

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Meglehet Merkel utódja

Meglehet Merkel utódja