A sörtől is be lehet rúgni - állapították meg kutatók
A legegészségesebb sör
1516-ban IV. Vilmos bajor herceg elérkezettnek látta az időt, hogy a „sörkotyvasztásnak” országszerte véget vessen. A Sörtisztasági Törvény értelmében ettől kezdve a sör főzéséhez malátán, komlón és vízen kívül más anyag nem volt használható.
Sörkorcsolya, borszánkó
Azt nagyjából tudjuk, hogy a krumpli elterjedése a Kárpát-medencében az 1780-as években kezdődött, amikor II. József adókedvezménnyel támogatta a termesztését. Arról azonban semmilyen adatunk nincs, hogy kinek jutott először eszébe lereszelni, majd liszttel, borssal és sóval összekeverve zsírban kisütni.
A világ leghosszabb másnapossága 35 liter sörtől
Minden bizonnyal a világ leghosszabb másnaposságát szenvedte végig egy 37 éves skót férfi, aki még 2006 októberében négy hete tartó fejfájással és látási zavarokkal jelentkezett egy glasgow-i kórházban - jelentette a The Lancet című brit orvosi folyóirat.
Saját csapolású sörök Csehországban
Ha hiszik, ha nem van már olyan hely, ahol nem kell integetni, hadonászni, nyújtózkodni , az üres korsót ütögetni, ha fel akarjuk hívni a pincér figyelmét. Aki többnyire feltűnő flegmasággal kerüli a szemkontaktus felvételét. A megoldás: sörcsap minden asztalon, hogy mindenki magának csapolhasson. Persze ehhez abban a szerencsés helyzetben kell lennünk, hogy Csehországban, valamelyik Pilsner Unique Bárban csillapíthassuk szomjunkat.
Angliában olcsóbb a sör, mint a víz
A Mail on Sunday felmérései szerint a brit szupermarketek közötti árháború miatt a sör ma már feleannyiba kerül, mint a víz. Ugyanakkor naponta harminc gyerek kerül az ambulanciára alkoholmérgezéssel, és egy év alatt megdöbbentő mértékben, 40 százalékkal nőtt az alkoholfogyasztás a fiatalkorúak körében.
Sörös kakas és a libatöpörtyűs pástétom elkészítése
Hogy jobban csússzon a sör, ajánlunk néhány ízletes ételt és természetesen az elkészítési trükköket és praktikákat sem felejtjük ki a sorból.
Sörmentén Csehországban
Csehországban, nem számítva a kis sörfőzdéket, mintegy 60 sörgyár üzemel. Csatlakozik még melléjük mintegy 40 házi sörfőzde. Nem akármilyen feladatra vállalkoztak hát a szerzők, Kocsis Péter, Marton Jenő és rovatunk állandó külsős munkatársa, Vétek György amikor Bécs, Budapest és Prága sörivóknak szánt útikalauza után Csehország sör- és kocsmavilágát szerették volna megismertetni az olvasókkal.