szerző:
life-style.hu

A legősibb gyógyító  eljárás eredetét homály fedi, legkorábbi feljegyzés a masszázsról Kínából származik Kong-Fu-tól ie.

A legősibb gyógyító  eljárás eredetét homály fedi, legkorábbi feljegyzés a masszázsról Kínából származik Kong-Fu-tól ie. 2700-ból. A francia massage szó származhat a görög massein (dörzsölni), az arab mass (nyomni), de akár a héber mases szóból is. Most a masszázs fajtáiból állítottunk össze egy rövid bemutatót....

©

Akupresszúra - A kínai orvostudomány által kifejlesztett a meridián-terápiák segédeszköz nélkül is végezhető változata. Az akupresszúra működési elve azonos az akupunktúráéval, de a tűszúrásoktól irtózók is igénybe vehetik.

Ayurvéda testkezelések – Az Indiában kifejlesztett holisztikus gyógyászati rendszer az ayurvéda szerves részét képezik az olajos, gyógynövényes masszázsok. A speciális és személyre szabott kezeléseket részletes - az ayurvéda rendszerén belül végzett - állapotfelmérésnek kell megelőznie.

Cellulit masszázs – A cellulit masszázs célja a bőr kötőszövetében elraktározódott, és ott ödémás göböket (narancsbőr) kialakított, méreganyagok kipréselése a nyirokkeringésbe. A hatást illóolajokkal és köpölyözéssel erősítik.

Cranio-sacralis terápia - A cranio-sacralis kezelés célja a gerincvelő-folyadék akadálytalan áramlásának, és ez által a központi idegrendszer zavartalan működésének biztosítása. A hatást a koponya és a nyakcsigolyák finom mozgatásával érik el.

Csontkovácsolás - A csontkovácsolás a csontok, és az azokat mozgató izomrendszer visszafordítható reflexes működészavaraival foglalkozik. Manuálterápiás módszer, amely finom kimozgatásokkal és erőteljes rántásokkal egyaránt dolgozik.

©

Dorn-Breuss masszázs - Ez az új keletű terápiás eljárás, a csípőcsont, a keresztcsont és a gerinc problémáit igyekszik orvosolni. Célja az itt keletkezett feszültségek oldásával visszaállítani az egészséges egyensúlyi állapotot.

Gyógymasszázs – Általában orvosi utasításra végzett gyógyító jellegű masszázs. Alapja a svédmasszázs, ezért a nyugati típusú masszázsirányzatok közé soroljuk.

Hangmasszázs, hangterápia – A több mint 5000 éves, Indiából származó módszer azon alapul, hogy minden élő szervezet atomi szinten rezeg és a hangtálak megszólaltatásával létre hozott rezgés segít visszaállítani a szervezet harmonikus működését.

Holistic Pulsing – lélekmasszázs - Ringató és vibráló mozgások segítségével lazítják el az egész testet. A HP nem csak a testre, hanem a lélekre és a szellemre is hat, beindítja a test öngyógyító folyamatait. Jó eredménnyel alkalmazható a félelmek oldásában, a pánikbetegség, és a depresszió gyógyításában.

Kahi Loa masszázs - A Kahi Loa egy nagyon régi hawaii-i sámán masszázstechnika, amelyben a kupua (beavatott) hét őselem (tűz, víz, szél, kő(föld), növények, állatok, emberek világa) segítségével harmonizálja a testet, a lelket és a szellemet.

©

Kiropraktika - A kiropraktika a görög eredetű cheiro és praxis szavak összetételéből ered, jelentése: kézzel praktizálni. Az agy, a test és a gerinc összefüggéseiből kiindulva, speciális fogások segítségével a test belső öngyógyító folyamatait indítja be.

Kötőszöveti masszázs - A kötőszöveti masszázs célja a kötőszövet stimulálása. A masszázs közben a páciens általában ülő helyzetben van, fedetlen háton végzett masszázsfogások közül akadnak kellemetlenek is.

Lávaköves masszázs – A masszázs eszközeként felmelegített vulkanikus eredetű köveket használnak. A kövekből áradó hő segít a test ellazításában és a legömbölyített lapos kövekkel masszírozó mozdulatokat is végeznek.

Lomi Lomi masszázs - A Lomi-lomi masszázs a Hawaii szigetekről származik, különleges technikát alkalmazó masszázs. Célja az emberi test izomcsomóinak és stresszes állapotának oldódás. A masszázst relaxációs zene, illatgyertyák és füstölők alkalmazása egészíti ki, melyek elősegítik a test teljes ellazulását.

MA-URI masszázs – A Polinéz szigetvilágból eredő gyógyító masszázs. Alapja a HUNA életfilozófia, amelyet a masszázs a tánccal és a zenével kapcsol össze. Rendkívül egyedi masszázsélmény.

©

Mézmasszázs – A mézmasszázs minden más masszázstól eltérő fogásokat használ, hiszen a ragadós mézet ugyan belemasszírozza a bőrbe, de ami utána következik, bár nagyon jótékony hatású, kellemesnek mégse nevezhető, tulajdonképpen jellegzetes vákuumhatás létrehozása, amelyet leggyakrabban háton alkalmaznak.

Nyirokdrenázs masszázs - A nyirokdrenázs masszázs lágy, körkörös, nyomó-simító mozdulataival gyorsítja a nyirok elfolyását. Ezzel megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek. Gyorsítja a sejtek és a szövetek regenerálódását, csökkenti a gyulladáskészséget, elősegíti meglevő gyulladások, sebek gyógyulását.

Penzel-féle akupunkt masszázs – Ezt a terápiát Németországban az 50-es és 60-as években Willy Penzel fejlesztette ki. A Penzel-féle akupunkt-masszázs regulációs terápia, alapja a kínai energiatan. A masszírozás elsősorban azon meridiánok mentén történik, amelyek energiahiányt mutatnak.

Reflexológia - A reflexzóna masszázs azáltal, hogy serkenti a vér- és nyirokkeringést, segíti a szervezet öntisztulási képességét. Erősíti az immunrendszerünket, az öngyógyító folyamatokat beindítja. Hatását a talp reflexzónái és azok agyi- és szervi kapcsolatán keresztül fejti ki.

Shiatsu masszázs – A shiatsu szó jelentése ujjal történő nyomás, a masszázs célja a 12 fő meridián (energiacsatornák) és a bennük áramló energiának az akadálymentesítése. A módszer az akupunktúra alapjaira épül és az akupresszúrához hasonlóan, a tűk helyett itt is az ujjakkal dolgoznak.

Sportmasszázs - A sporttevékenység előtti masszázs célja az izmok felszabadítása, ami után az izmok ellenállóbbak, terhelhetőbbek és erősebbek lesznek. Az elsavasodott, kötött izmok hajlamosak a sérülésre, mivel elvesztették rugalmasságukat. A sport utáni masszázs célja izmaink regenerálása.

Svédmasszázs - Klasszikus öt alapfogása a simítás, a dörzsölés, a gyúrás, a vibráció (rezgetetés), és az ütögetés. Modernebb verzióiban szerepel az intermittálás (simítás és gyúrás), a felrázás, a kirázás, és a vezetett passzív kimozgatás is.

Szegment masszázs - Bőrünk, csontjaink, belső szerveink és szervezetünk azon része, melyek egy adott zónában helyezkednek el mind funkcionális kölcsönhatásban állnak egymással. Ennek az az oka, hogy a bőr, az izmok, az ízületek, a csontok, az erek és a belső szervek azonos gerincvelői szegmentumból nyerik idegi ellátottságukat. A masszázs célja az, hogy az adott szegmenthez tartozó reflexkörbe beavatkozva a zónában elhelyezkedő szövetek állapotát normalizálja.

Thai masszázs - A thai masszőr tetőtől talpig minden testrészt végigmozgat egy kötött koreográfia szerint, a masszázs speciális fogásokkal dolgozik és nyújtó elemeket is tartalmaz.

Vákuum masszázs - A vákuum masszázst kozmetikai és szépészeti eljárásként ismerjük, speciális géppel végzik. Célja megszüntetni a kötőszöveti nyirokpangást.

Yumeiho masszázs - A Yumeiho nyomó-gyúró masszázsfogásokból, akupresszúrából és ízületi helyreigazító mobilizációból áll össze. A földön (matracon) könnyű, vékony öltözetben történő masszázst mindig az adott páciensre szabva alkalmazzák.

Szinte bejáratósan új ez az eladó hazai Trabant

Szinte bejáratósan új ez az eladó hazai Trabant

Okosrózsafüzért dobott piacra a Vatikán

Okosrózsafüzért dobott piacra a Vatikán

Új találmány a mesterséges vér, bármilyen vércsoportú ember kaphatja

Új találmány a mesterséges vér, bármilyen vércsoportú ember kaphatja

Jó nagy átverést terjesztenek a Wizz Air nevével, nehogy lekattintsa

Jó nagy átverést terjesztenek a Wizz Air nevével, nehogy lekattintsa

Harminc lőfegyverrel akarta átlépni a magyar határt egy szerb férfi

Harminc lőfegyverrel akarta átlépni a magyar határt egy szerb férfi

Jelentették a Facebooknak a csalókat, cserébe őket tiltotta ki a rendszer

Jelentették a Facebooknak a csalókat, cserébe őket tiltotta ki a rendszer