Miért jó otthon gyártani a szódát? Szódagépet teszteltünk
Az otthoni szóda – vagy szénsavas víz – készítése nem újdonság, hiszen 15-20 évvel ezelőtt nem igazán volt olyan háztartás, ahol ne lett volna a konyhában legalább egy szódásszifon és hozzá egy-két csomag szénsavpatron. Akkor mi az újdonság a SodaStream szódagépeiben? Ennek próbáltunk tesztünk során utánajárni.
A SodaStream rendszert bemutató leírásokat és prezentációkat böngészve úgy éreztük, hogy ez valami igazán új, valami forradalmi, hiszen pár pillanat alatt tényleg gyöngyöző szódát – vagy, ha úgy tetszik, "bubis vizet" – készíthetünk magunknak, és nem kell a PET-palackokkal küzdeni. Aztán egyszer csak bevillant egy nosztalgikus kép egy metál-mattrózsaszín egyliteres palackról a tetején valamilyen fura fekete szerkezettel. Igen, ez a klasszikus, egyébként még ma is kapható szódásszifon, aminek működési elve és funkcionalitása is pontosan ugyanaz volt, mint amit a SodaStream kínál. A következő emlékképünk fejjel felfelé és lefelé fordított kis patronok a papírdobozban, hogy könnyen meg lehessen különböztetni a használtat és a telit. Ugye ismerős?
Olvassa el a cikket itt!
Olvassa el a cikket itt!