
Csak aki kóstolt már mangalica szalonnát vagy szalámit, az tudja, hogy koleszterinverseny ide, telített zsírsavak oda ez a hagyományos magyar disznófajta már eleve előnyből indul a többi sertéssel való összehasonlításban. Az ízek mellett - amit bárki ellenőrizhet majd - egyéb biológiai adottságokról is szó esik az immár hagyománnyá vált Mangalica Fesztiválon, ahol számos tenyésztő számos terméke igyekszik népszerűsíteni ezt a húsfajtát.

Új kezdeményezésnek számít a magyar tejtermék előállításával foglalkozó gazdaságok meghívása a fesztiválra, ahol a szervezők reményeik szerint minél több emberhez fognak eljutni a minőségi termékek. Az elmaradhatatlan főzőverseny mellett kézműves vásár, élőállat-kiállítás, gyerekfoglalkoztató és koncertek is versengenek a látogatók kegyeiért. A belépés ingyenes.
V. Budapesti Mangalica Fesztivál (február 3-5)
Szabadság tér.
További infó itt és itt.