szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetközi sajtó nem rest viccet csinálni a ma esti görög-német összecsapásból. A találkozó tiszteletére készült karikatúrákon mértük fel az erőviszonyokat.

Rögtön az első képen látható, amint a lógónyelvű görög játékos kétségbeesik az ellenfél keretét meglátva. Plusz aggodalomra ad okot, hogy erős a hasonlóság a játékvezetői csapat és a német válogatott játékosai között. Merkel - Görögország 1-0

©

A második kép szintén mérkőzés előtti pillanatokat vesz górcső alá. Itt egy baráti kézfogás miatt találkoztak a pályán az ország vezetői. Merkel asszony viszont elvétette a magasságot és a tenyér helyett érzékenyebb pontot szorongatott meg. Samaras arcán a boldogság legapróbb jele sem fedezhető fel. Merkel- Görögország 2-0

©

A harmadik képen már a hosszabbítás utáni pillanatokat éljük meg, vagyis a büntetőket. Természetesen a németek a végrehajtók és amint látható van megfelelő mennyiségű labda a birtokukban, hogy kigolyózzák a görögöket. Érdekesség, hogy a nézők soraiban felfedezhető Barack Obama és David Cameron, akik együtt szorítanak a görög talponmaradásért.Merkel - Görögország 3-0

©

Végül, de nem utolsósorban a pályára beszökött a politika. Itt újra a németek fölényét láthatjuk. Angela Merkel kezében a piroslap, amely azonnal villan a görög színészkedést látva. Ezzel egyértelművé válik, hogy kizárják őket a mérkőzésből, de még az unióból is. Merkel - Görögország 4-0.

©

Az első ütközetet a németek nyerték nagy fölénnyel, de még nem dőlt el semmi. Este a görögök is bizonyíthatnak 20.45-től. Élő online tudósításunk végigkövethető honlapunkon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól