szerző:
MTI

A címvédő MKB-Euroleasing Sopron ötödik aranyérmét szerezte meg a női kosárlabda-bajnokságban, miután a döntő negyedik mérkőzésén magabiztosan verte a vendég MiZo Pécs 2010-et, s ezzel összesítésben 3-1-re megnyerte a párharcot.


Podrug Emilija (elöl) és Gorbunova Olexandra harcolnak a labdáért
© MTI
A zsúfolásig telt MKB Arénában 5-5-ig haladtak egymás mellett a csapatok, ekkor a címvédő soproniak Gorbunova révén egy 9-0-ás rohammal "robbantottak". A tízszeres bajnok Pécs - amely a finálé nyitányán elherdálta az alapszakasz-győzelemért járó pályaelőnyt - azonban megrázta magát, és csakhamar 4 pontra faragta a különbséget.

A 12. percben viszont már 12 pontra nőtt Székely Norbert együttesének az előnye, miközben a túloldalon a sérüléssel küszködő csapatkapitány, Iványi szinte veszélytelen volt a gyűrűre, és jobbára csak Vajda próbálta ellensúlyozni a házigazdák tempóját. Az éppen Sopronból érkezett Vajda már 15 pontnál tartott, és 36-30-nál ismét nyílt lett a csata, ám egy újabb 9-0-ás hazai sorozatnak köszönhetően a félidőben már 47-32 volt az állás. 

A nagyszünet után 3 percig Podrug duplája jelentette az egyetlen eseményt, ám Rátgéber László alakulata nem tudott közelebb férkőzni, részben mert Iványi 1, a 19 pontjával az előző meccs hősévé előlépett Fegyverneky pedig 2 ponton ragadt, ráadásul Vajda is megtorpant. Mindeközben a rájátszás során eddig háttérben maradt Németh a zöld-sárgák legjobbjává avanzsált, így a címvédő 64-50-ről kezdhette meg az utolsó szakaszt.

A záró negyed már nem tartogatott különösebb izgalmakat, a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, és végül - miközben a közönség felállva ünnepelte őket - az előzetes várakozásokra rácáfolva, pályahátrányból nyerték meg 3-1-re a döntősorozatot.

"Végig kezünkben tartottuk a mérkőzést, és a harmadik negyedben, amikor jött egy kisebb hullámvölgy, védekezést váltva sikerült megakadályozni, hogy a Pécs igazán szorossá tegye a meccset" – nyilatkozta Székely Norbert, a soproniak vezetőedzője a mérkőzés utáni eufóriában. A Sopron 1993, 1999, 2002 és 2007 után ötödször diadalmaskodott a magyar pontvadászatban.

"Ma a Sopron külső sora volt jobb és érvényesült, hogy ellenfelünknek hosszabb a kispadja. Sajnos a szerencsétlenül elveszített pécsi mérkőzés után Sopronban nyerni már nem igazán volt esélyünk" – kommentálta Rárgéber László, a vesztes pécsiek trénere a bajnoki döntőt.

UNIQUA NŐI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, DÖNTŐ

4. MÉRKŐZÉS:

MKB-EUROLEASING SOPRON - MIZO PÉCS 2010 83-70 (23-16, 24-16, 17-18, 19-20)
Legjobb dobók: Németh 16, Eördögh 14, Branzova 13, Gorbunova 11, ill. Vajda 15, Podrug 15, Fegyverneky 14
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-1 a Sopron javára.


Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Szír katonákat ölt az Iszlám Állam

Szír katonákat ölt az Iszlám Állam

Berobbant egy flakon egy tuzséri ház udvarán: két gyerek súlyosan megsérült

Berobbant egy flakon egy tuzséri ház udvarán: két gyerek súlyosan megsérült

Egy maffiaügy miatt korábban már ült börtönben az érsekújvári savas támadó

Egy maffiaügy miatt korábban már ült börtönben az érsekújvári savas támadó

Oszlopnak csapódott egy turistabusz Budapesten

Oszlopnak csapódott egy turistabusz Budapesten

Tűz ütött ki a Campona környékén - papírbálák gyulladtak meg

Tűz ütött ki a Campona környékén - papírbálák gyulladtak meg

A betlehem után itt a Szent Sír

A betlehem után itt a Szent Sír