szerző:
MTI

"Mostantól új torna kezdődik a számunkra, ami eddig történt, az jól szolgálta a felkészülést a kiesés elleni harcra" - mondta Pat Cortina, a svájci világbajnokságon eddig papírforma-vereségeket szenvedő magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

Az együttes nem okozott csalódást, sőt, a vártnál jobban megszorongatta az NHL-es sztárokkal felálló Szlovákiát és Fehéroroszországot. Mindkét mérkőzés a hajrában dőlt el, ugyanakkor Kanada ellen - akárcsak a többi gárdának - esélye sem volt.

"Húzzunk egy vonalat. Változatlanul olyan csapatokkal fogunk találkozni, akik papíron jobbak nálunk, de nem annyival, mint az első három ellenfél. Eddig meccsenként öt-tíz perc kellett, hogy felvegyük az A-csoportos szint ritmusát, most már ilyen előnyt nem adhatunk. Ráadásul, akikkel találkozni fogunk, bárki is lesz az, biztosan jól ismerjük" - nyilatkozta Szuper Levente, aki a szlovákok és a fehéroroszok ellen is szenzációs formában védett.

Nem okoznak csalódást a magyarok
© MTI - Koszticsák Szilárd

Egyelőre csak egy ellenfél ismert a magyarok előtt. A németek kedden váratlanul vereséget szenvedtek a franciáktól, és így az alsó ágra kerültek, nem eshetnek azonban ki, mert jövőre vb-rendezők. Vagyis, ha a német csapat a csoportutolsók kvartettjében a harmadik vagy negyedik helyen végez, akkor a második helyezett is búcsúzik. Minden más esetben marad az eredeti leosztás, vagyis a két utolsó pottyan ki a divízió I-be.

"Nem örülök neki, hogy a németekkel kell játszani, de legalább az utolsó meccset vívjuk velük, és addigra sok minden eldől. A franciák most éppen annyival voltak jobbak, hogy van A-csoportos rutinjuk, míg nekünk ez nincs meg, és így kaphattunk ki a szlovákoktól és a fehéroroszoktól" - mondta a távirati irodának az éppen Franciaországban, Brianconban légiós Ladányi Balázs, aki kedden, a fehéroroszok ellen álompassz után lövetett gólt Peterdi Imrével.

Pat Cortina elégedett volt az eddigi teljesítménnyel és kiemelte, egyre többször vezet olyan támadásokat együttese, amelyeket a világ élvonalához tartozók tudnak.

"Azt a riválisok is elismerik, hogy rengeteget fejlődtünk. Eddig bebizonyítottuk, hogy nem véletlenül kerültünk ide. Mostantól pedig azt kell bizonyítani, méltóak vagyunk ahhoz, hogy itt is maradjunk" - tette hozzá a kapitány, aki szerdán teljes szabadnapot adott csapatának.

A kanadai szakember azt még nem döntötte el, hogy kit nevez be a kulcscsonttöréssel megműtött Benk András helyére, de a válogatottal Svájcban edző Kóger Dániel vagy Nagy Gergő közül az egyiket biztosan, esetleg mindkettőt, mert erre is van mód a szabály alapján.

A magyar és a német csapat mellett a lett vagy az osztrák, illetve a dán vagy a norvég együttes kerülhet az alsó ágra. A papírforma alapján az osztrák és a norvég gárda tűnik erre esélyesebbnek, azonban a franciák példája is bizonyítja, hogy nincs lefutott meccs. A kiesés elleni csoport szerda este, 22:30 óra körül lesz teljes.

Az osztrák-lett párharc vesztesével pénteken 16:15-kor, a norvég-dán csata vesztesével pedig vasárnap 12:15-kor találkozik Cortina együttese Zürichben. Hétfőn 12:15-kor a németek lesznek az ellenfelek, de már Bernben.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Sport

Vereséggel zártuk a csoportmeccseket a jéghoki vb-n

Egyenrangú szerepet játszottunk, mégis kikaptunk a fehérorosz válogatottól a svájci A csoportos jégkorong világbajnokság utolsó csoportkörében. Így három vereséggel utolsó lettünk a csoportban, szégyenkezni azonban nincs okunk, mert jól játszottunk és bizakodva várhatjuk a kiesési rangadókat.

MTI Sport

Világsztárral erősít a magyar hokicsapat mai ellenfele

Tengerentúlon edződő játékosokkal erősít a svájci világbajnokságon szereplő magyar jégkorong-válogatott kedd délutáni ellenfele, a fehérorosz, valamint egyik esetleges későbbi riválisa, az osztrák csapat.

MTI Sport

Legfontosabb meccse előtt a magyar jégkorong-válogatott

Amennyiben sikerül hatvan perc alatt, azaz három pontot érően legyőzni az esélyesebb fehéroroszokat a svájci jégkorong-világbajnokság keddi játéknapján, úgy a magyar csapat biztosan az élvonalban marad, ellenkező esetben a kiesés elkerüléséért folytathatja szereplését Pat Cortina együttese.

A kukaholding megkapta a tízmilliárdos számlát a fővárostól

A kukaholding megkapta a tízmilliárdos számlát a fővárostól

Hamis jegyeket árusítanak a System of a Down budapesti koncertjére

Hamis jegyeket árusítanak a System of a Down budapesti koncertjére

Pisilni vagy nem pisilni, ez itt a kérdés

Pisilni vagy nem pisilni, ez itt a kérdés

Az Egyesült Államokban is megjelent a kínai koronavírus

Az Egyesült Államokban is megjelent a kínai koronavírus

Soha ennyi használt autó nem cserélt gazdát az országban

Soha ennyi használt autó nem cserélt gazdát az országban

Megint rosszul lett a tárgyalásán Galambos Lajos

Megint rosszul lett a tárgyalásán Galambos Lajos