szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke (MLSZ) elfogadta a Sport TV tulajdonosa, azaz a Chello Central Europe Zrt. ajánlatát az NB I-es mérkőzések közvetítési jogáért, miután azt az MLSZ jogi bizottsága egyenértékűnek minősítette a Digi TV-ével.

Kisteleki a Magyar Televízió kedd reggeli műsorában elmondta, hogy aláírta a szerződést, amelyet azonban kedd délután a MLSZ elnökségének, majd a Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligának (MHLL) - mint a Futball Duó Kft. 90 százalékos tulajdonosának - is jóvá kell még hagynia. Kisteleki arra a felvetésre, hogy miként írhatta alá a szerződést az elnökség ülése előtt, úgy reagált: legutóbb erre felhatalmazást kapott, azzal a feltétellel, ha a jogi bizottság ezt jogszerűnek találja.

Az MLSZ június 25-én elfogadta a Digi TV NB I-es mérkőzésekre vonatkozó közvetítési ajánlatát, a Sport TV azonban július 4-én jelezte: él opciós jogával, és vállalja ugyanazokat a feltételeket. Kisteleki ezt követően úgy nyilatkozott, hogy ezek után már csak a formális döntés van hátra a 9-ei elnökségi ülésen, amelyen azonban mégsem került pont a történet végére. A problémát az okozta, hogy a Digi TV ajánlatában Digi előfizetési csomag is szerepelt juttatásként, s azt a sajátjában UPC-s csomagra cserélte a Sport TV, s felmerült, hogy a kettő egyenértékű-e. 

Kisteleki kedd reggel még közölte, hogy a Digi TV ráígért korábbi ajánlatára, több mint másfél milliárddal adna többet, de a jogszerűség keretein belül erre már nincs lehetősége. Az MLSZ-elnök szerint a megkötendő szerződés révén, illetve az alapjogdíjat fizető Duna TV hozzájárulásával három év alatt hatmilliárd forint kerül a magyar futballba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!