szerző:
MTI

A jövőben nem adhat körkapcsolást a labdarúgó Soproni Liga mérkőzéseiről a Magyar Rádió (MR) - mondta az MTI-nek szerdán Such György, az MR elnöke.

"Hétfőn kaptunk a ligától értesítést, melyben jelezték, hogy a jövőben nem áll módjukban engedélyezni a körkapcsolást - nyilatkozta a közszolgálati rádió első embere. - Úgy gondolom, a piac majd eldönti, hogy mennyit ér a meccsek közvetítése."

A Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) múlt csütörtökön közölte, hogy három idényre összesen 225 millió forintot kér a helyszíni közvetítésekért, mire a rádió válaszában jelezte, hogy ilyen feltételekkel nem tart igényt a közvetítésekre. Ugyanakkor abbéli szándékát is kifejezte a rádió vezetése, hogy a médiatörvényben meghatározott módon a továbbiakban is szeretnének körülbelül 50 másodperces összefoglalókat, tudósításokat, interjúkat közölni az NB I-es mérkőzésekről.

Such György elmondta, arról még nincs információjuk, hogy az összefoglalók készítésére lesz-e lehetőségük. Az MR a közvetítésekért eddig nem fizetett. Az MLSZ a nyáron már értékesítette a televíziós jogokat: a Sport TV három évre összesen 2,4 milliárd forintot fizet értük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Sport

A bajnokcsapat újra halasztani akar

A labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójára készülő Debrecen csapatának vezetői arra kérték a magyar szövetséget, hogy halassza el az augusztus 22-re kiírt, Zalaegerszeg elleni, idegenbeli bajnoki mérkőzésüket.

hvg.hu Napi merítés

A magyar fociklubok és az internet

Ezzel a címmel indított sorozatot a labdabiztos.blog.hu, górcső alá véve a magyar NB I-es klubok internetes honlapjait. Mint a magyar foci sok mindenben, itt is hiányosságokban szenved.