szerző:
hvg.hu

Négy kalapból kisorsolták és csoportokba osztották a világbajnokság 32 résztvevő csapatát Dél-Afrikában. Első pillantásra a G csoport tűnik a legnehezebbnek, ahol Brazília, Portugália és Elefántcsontpart küzd egymással, azaz vagy Kaká, vagy Cristiano Ronaldo vagy Didier Drogba csapata húzza a rövidebbet. A vb nyitómeccse: Mexikó - Dél-Afrika. Kapitányi reakciók.


Raymond Domenech, a franciák szövetségi kapitánya (csoportellenfél Dél-Afrika, Mexikó, Uruguay): "Megkönnyebbülés? Nem, az ember csak azután lehet megkönnyebbült, ha sikerült továbbjutnia. Elég kiegyensúlyozott csoportba kerültünk. Játszunk a házigazdával is, és ez soha nem könnyű feladat. Nem könnyű +idegenben+ játszani."

Otto Rehhagel, a görögök német szövetségi kapitánya (csoportellenfél Argentína, Nigéria, Dél-Korea): "Argentína nyilvánvalóan a favorit a csoportban. Abban biztos vagyok, hogy játékosaink százszázalékos állapotban lesznek a vb-rajtra. Nigéria és Dél-Korea ugyancsak erős, de nekünk is igen jók az esélyeink a továbbjutásra, ha a legjobbunkat nyújtjuk."

Dunga, a brazilok szövetségi kapitánya (csoportellenfél Észak-Korea, Elefántcsontpart, Portugália): "A legnehezebb az első meccs lesz, aztán a második, majd a harmadik... Tudjuk, milyen jó csapat a portugál, s külön érdekes lesz a rivalizálás Kaká és Cristiano Ronaldo között. Mindketten ugyanabban a klubcsapatban, a Real Madridban játszanak, s mindketten állandóan versenyben vannak az egyéni díjakért."

Carlos Queiroz, a portugálok szövetségi kapitánya (csoportellenfél Brazília, Észak-Korea, Elefántcsontpart): "El kell ismerni, hogy Brazília a fő esélyes, már csak történelme, világbajnoki győzelmei miatt is.
Csúcscsapatuk van, minden posztra megfelelő játékosokkal. Számunkra az Elefántcsontpart elleni első meccs lesz a döntő."

Vicente del Bosque, az Európa-bajnok spanyolok szövetségi kapitánya (csoportellenfél Svájc, Honduras, Chile): "Nincs okunk panaszra, s nem titkolhatjuk el azt a tényt sem, hogy a miénk a vb-győzelemre esélyes csapatok egyike."

Marcello Lippi, a címvédő olaszok szövetségi kapitánya (csoportellenfél Paraguay, Új-Zéland, Szlovákia): "Minél jobban összpontosítasz a könnyűnek tűnő ellenfelekre, annál nehezebbé válnak. Fel kell készülnünk ezekből a csapatokból, és tanulmányoznunk kell a jellemvonásaikat."

Fabio Capello, az angolok olasz szövetségi kapitánya (csoportellenfél Egyesült Államok, Algéria, Szlovénia): "Azt hiszem, ez az egyik legkiegyensúlyozottabb csoport. Algéria megverte Egyiptomot, azaz nagyon veszélyes ellenfél. Emlékszem olyan csoportokra, amelyek könnyűnek tűntek, aztán nagyon bonyolultakká váltak."

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya (csoportellenfél Ghána, Ausztrália, Szerbia): "Már nagyon várjuk a vb-t. Érdekes a csoportunk, az ausztrálok ellen már a Konföderációs Kupán is játszottunk, akkor is ők voltak az első ellenfeleink. Fontos meccs lesz és fontos lenne megnyerni is. Szerbiát nagyon tisztelem. A selejtezőben maguk mögé utasították a franciákat, remek csapatuk van. Ghána - Algéria mellett - Afrika legjobb együttese, ezt az is mutatja, hogy 2006-ban csak a brazilok elleni nyolcaddöntőben fejezte be szereplését."

Carlos Bilardo korábbi argentin kapitány, aki jelenleg a válogatott technikai igazgatójaként segíti a szakvezetői tisztet ellátó, de a FIFA fegyelmi büntetése miatt a sorsolásról távolmaradni kényszerült Diego Maradonát (csoportellenfél Nigéria, Dél-Korea, Görögország): "Megismerve riválisainkat, azt mondom: megnyugodhat a szövetségi kapitány!"

2010-ES FUTBALL VILÁGBAJNOKSÁG, DÉL-AFRIKA, SORSOLÁS
A CSOPORT:
1. Dél-Afrika
2. Mexikó
3. Uruguay
4. Franciaország

B CSOPORT:
1. Argentína
2. Dél-Korea
3. Nigéria
4. Görögország

C CSOPORT:
1. Anglia
2. Egyesült Államok
3. Algéria
4. Szlovénia

D CSOPORT:
1. Németország
2. Ausztrália
3. Ghána
4. Szerbia

E CSOPORT:
1. Hollandia
2. Japán
3. Kamerun
4. Dánia

F CSOPORT:
1. Olaszország
2. Új-Zéland
3. Paraguay
4. Szlovákia

G CSOPORT:
1. Brazília
2. Észak-Korea
3. Elefántcsontpart
4. Portugália

H CSOPORT:
1. Spanyolország
2. Honduras
3. Chile
4. Svájc
Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szavaznak a bajorok, döntő lehet Merkelnek

Szavaznak a bajorok, döntő lehet Merkelnek

Kizuhant a repülőgép ajtaján egy légiutas-kísérő Mumbai repülőterén

Kizuhant a repülőgép ajtaján egy légiutas-kísérő Mumbai repülőterén

Macron összeáll az Orbánt kritizáló európai liberálisokkal

Macron összeáll az Orbánt kritizáló európai liberálisokkal

Patkányszámláló Facebook-oldalt indított a Párbeszéd

Patkányszámláló Facebook-oldalt indított a Párbeszéd

Ausztrália is elismerheti Jeruzsálemet Izrael fővárosának

Ausztrália is elismerheti Jeruzsálemet Izrael fővárosának

Sokba kerülhet a szaúdi „reformhercegnek” az ellenzéki újságíró eltűnése

Sokba kerülhet a szaúdi „reformhercegnek” az ellenzéki újságíró eltűnése