szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szombaton, Schwerinben védi meg elő ízben a német Jürgen Brähmer a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúly övét, amit Erdei Zsolttól „örökölt”. Ez azonban nem zavarja, világbajnoknak érzi magát.


Jürgen Brähmer (34 győzelem, 2 vereség), az Universum Boksz-Promotion német öklözője nem bokszolóhoz méltóan jutott az övhöz, hiszen egyszer sem kellett érte megvívnia annak tulajdonosával, Erdei Zsolttal. A magyar bokszoló azóta cirkálósúlyú övet szerzett, a németek újdonsült világbajnoka pedig szombaton védheti meg az ölébe pottyant címet, az orosz Dimitrij Szukotszki (14 győzelem – 0 vereség) ellen.

„Teljesen fel vagyok dobva, hogy közel telt ház vár ránk egy nagyszerűnek ígérkező estén – olvasható a német ökölvívó nyilatkozata a monokli.com oldalon. – Minden küzdelem nehéz és fontos. Ez most különösen az, hiszen a saját városomban léphettek kötelek közé. Mindazonáltal nem gondolok arra, hogy bármi rossz történhet, mert nagyon jó felkészülés van mögöttem. Maximálisan koncentrálok a feladatra, bár elég sokan zavartak az elmúlt napokban, úgyhogy ki kellett kapcsolnom a mobilom.”

„Láttam Brähmerről videót, nincs mitől félnem – vágott vissza orosz riválisa. – Ebben a súlycsoportban bármi megtörténhet, egy ütés is elég, hogy vége legyen mindennek. Keresem majd a lehetőséget. A legnagyobb gondom, hogy Szibériában közel mínusz negyven fok volt, Németországban meg csak éppen hogy fagy.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Veszélyben az osztrák oltási terv

Veszélyben az osztrák oltási terv

Rendelt két férfi két prostituáltat, végül lövöldözés lett belőle

Rendelt két férfi két prostituáltat, végül lövöldözés lett belőle

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson