szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány értékelése szerint a kínai világbajnokságon kilencedik helyen zárt magyar női kézilabda-válogatott minden mérkőzésén becsülettel küzdött, hajtott, "nem érheti szó a ház elejét"."Sajnálom, hogy a csapat legközelebb csak március végén találkozik, akkor jönnek az Eb-selejtezők, én viszont szívesen építkeznék addig is. Van még hova fejlődnünk, de a jövőre nézve biztató jelekkel szolgált számunkra ez a világbajnokság" - tette hozzá az osztrák csapat felett aratott 41-25-ös csütörtöki győzelmet követően. A szakvezető megemlítette: sokan igazságtalanságként élték meg, hogy az osztrákok öt vereséggel érkeztek a helyosztóra, miközben a magyarok két vereséggel és két döntetlennel a hátuk mögött álltak fel a kilencedik helyért.

"Pontosan ez ad nekünk önbizalmat, erőt a jövőre nézve. Én is szerettem volna akár a négy közé bejutni, de legyünk reálisak és alázatosak, ha így lesz, a következő világversenyen még jobban fogunk szerepelni. Én nyugodt lélekkel utazom haza a vb után, biztos nekem is voltak hibáim, de akik bírálnak, azok is tudják, hogy számomra ez volt az első nagy megmérettetés szövetségi kapitányként. Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam, magabiztosabb is lettem az elmúlt két hét alatt, összességében megerősödve jövök haza erről a vb-ről" - folytatta a számvetést Mátéfi.

Egyénileg nem emelt ki senkit a kapitány, mert mint mondta, minden egyes játékosa megtette a magáét, ugyanakkor jelezte, hogy nagyon várja azoknak a játékosoknak a visszatérését, akik sérülés miatt most nem lehettek a csapattal. A válogatottságot tanulmányaira és vizsgakötelezettségeire hivatkozva bő egy hónapja lemondó Hornyák Ágnessel kapcsolatban annyit jegyzett meg: nincsenek pótolhatatlan emberek.

"Most már elmondhatom, az volt a gondom Hornyák lemondásával, ahogy és amikor tette ezt a játékos. Amennyiben a huszonnyolcas keret kihirdetése előtt szól, elfogadom, hiszen számomra is fontos, hogy egy-egy kézilabdázó tanuljon, értelmes emberekkel könnyebb a nagy feladatokat elvégezni. Ám Hornyák azok után lépett vissza, hogy megkapta a behívót, s tudta, hogy a leadott névsoron már nem áll módomban változtatni. Számomra ez az elfogadhatatlan. Hogy lesz-e számára visszaút, azt most nem tudom megmondani, erről a kérdésről többet egyelőre nem akarok beszélni" - fogalmazott a kapitány.

Az átlövő Tomori Zsuzsanna is úgy véli, hogy - a tapasztalt hibák ellenére - jó világbajnokságon van túl a csapat, majd még hozzátette, nüanszokon múlott a jobb helyezés megszerzése. "Támadásban nem úgy jöttek össze a dolgaim, ahogyan szerettem volna, ezzel együtt úgy érzem, hogy maximálisan megtettem mindent azért, hogy a csapat minél előkelőbb helyen végezzen - mondta saját teljesítményére rátérve. - Tudom, hogy sokan hiányolták tőlem a gólokat, de a műtétem után fizikailag kicsit visszaestem, a védekezésemet sikerült összerakni, már csak a támadójáték csiszolása van hátra."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya

Maruzsa Zoltán: Jókai nem lehet vita tárgya

Dragomán: Tóth Krisztina szívügye az olvasó gyerekek nevelése

Dragomán: Tóth Krisztina szívügye az olvasó gyerekek nevelése

Az AstraZeneca ígéri, leszállítja a nyár elejére vállalt 180 millió vakcinát

Az AstraZeneca ígéri, leszállítja a nyár elejére vállalt 180 millió vakcinát