szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Zsarko Sesum, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának tíz napja súlyosan megsérült szerb játékosa odahaza, a dél-vajdasági Palánkán (Backa Palanka) lábadozik, s úgy tervezi, hogy már március elején ismét Magyarországon lesz.


A szerb sajtó fényképes beszámolói szerint a fejsérüléseket szenvedett sportoló a szülői házban barátaival, régi iskolatársaival találkozik, drukkol az újvidéki egyetemre járó, s vizsgaidőszaka közepén lévő barátnőjének, telefonon beszélget Londonban élő nővérével. Magyarországi orvosai tanácsát megfogadva úgy tervezi, hogy március elején tér vissza Veszprémbe - írta a Vecernje Novosti című belgrádi lap. Labda és testi érintkezés nélküli edzésekbe kezd, s remélhetőleg hamar visszaállhat csapatába.

Augusztusban, amikor már a bajnokság őszi idényére való felkészülés zajlik, Sesumra újabb - az orvosok ígérete szerint az elsőnél könnyebb, lényegében ambuláns beavatkozást jelentő - műtét vár: kiveszik arcából a csonttörés miatt korábban betett implantátumokat.

A veszprémi Patrióta bárban február 8-án, vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant verekedésben késsel halálosan megsebesítették Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját, két játékos pedig - a kapus horvát Ivan Pesic és az irányító Sesum - életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!