A Hungaroring a BrawnGP autóinak kedvez

A hétvégi Magyar Nagydíj – elsősorban az éghajlat miatt – a szakértők szerint az utóbbi időben lendületét vesztő meglepetéscsapatnak, a BrawnGP-nek kedvez, így talán vissza tudja ragadni a kezdeményezést az egyre jobban felfejlődő Red Bull Racingtől.

  • hvg.hu hvg.hu
A Hungaroring a BrawnGP autóinak kedvez


Előny a BrawnGP-nél?
© AP
Az időjárási előrejelzések szerint a verseny hétvégéjén, pénteken harminc Celsius foknál magasabb átlaghőmérséklet lesz, tehát igen nagy különbség várható a Német Nagydíjhoz képest. Szombatra és vasárnapra kissé lehűl a levegő, de az idő napos marad. A jelek kedveznek a BrawnGP csapatának, amely vissza szeretné ragadni a domináns szerepet a Brit és Német Nagydíjakon remekül szereplő Red Bulltól.

Az új aerodinamikai fejlesztések mellett az is a csapatnak kedvez, hogy a Hungaroring köztudottan „fékezős”, azaz lassú pálya, tele kanyarokkal. Ross Brawn, a BrawnGP csapatfőnöke szerint az utóbbi két futamon számos nehézséggel küszködtek, ami lépéselőnyhöz juttatta a rivális Red Bullt. Ezeken a problémákon azonban sikerült túllendülni.

A vezető szerint ha az időjárás kegyes lesz hozzájuk, akkor Jenson Button és/vagy Rubens Barrichelllo, a csapat két pilótája ismét olyan eredményeket érhet el, amilyeneket a szezon első futamain. „A szezon második felére inkább a melegebb pályák a jellemzőek” – mondta a brit pilóta, aki továbbra is a világranglista vezetője. A csapat reményei szerint tehát az esztendő második felében az ő kezükbe kerül vissza az irányítás és ez már a Magyar Nagydíjon látható lesz.
Mi az időszakos böjtölés gyenge pontja, és mi a funkcionális élelmiszer? Dietetikus értékelte a legdivatosabb diétákat

Mi az időszakos böjtölés gyenge pontja, és mi a funkcionális élelmiszer? Dietetikus értékelte a legdivatosabb diétákat

Ketogén, 90 napos, mikrobiom- és kortizolcsökkentő: a divatdiéták akár be is válhatnak, de legalább egy baj biztosan van velük. Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő módszert? Mennyi időt adjunk magunknak, ha a testsúlyunk 5-10 százalékát akarjuk leadni? Miért tartják még mindig a mediterrán típusú étrendeket a legjobbnak? Szűcs Zsuzsanna, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke válaszolt.