szerző:
hvg.hu

A hétvégi Mecsek-ralin több súlyos baleset és egy kellemetlen incidens terelte el a figyelmet a versenyzésről. Turi Tamás és társa szinte a felismerhetetlenségig össztörte autóját, Aschenbrenner György pedig kerékkulccsal ment neki riválisának – írja a bama.hu.


A versenyt a Peugeot 307 WRC-vel versenyző Turán György – Zsiros Gábor páros nyerte, a legemlékezetesebb azonban mégsem ez maradt. Előbb Turi Tamás ás Tóth Imre törte össze szinte a felismerhetetlenségig a Subarut, amiről első pillantásra nehéz elképzelni, hogy sofőrje élve és sértetlenül szállt ki a volán mögül. Pedig szerencsére ez történt, a páros nem szenvedett komolyabb sérülést, noha 150 km/h-val száguldottak, amikor balesetet szenvedtek.

A bama.hu beszámolója szerint rajtuk kívül Spitzmüller Csaba és navigátora is feladni kényszerült a versenyt, őket egy beton víznyelő tartotta fogva. Rajtuk kívül még Aschenbrenner György kapott defektet az egyik élesebb kanyarban. Ehhez köthető a hétvége legcsúnyább és legsportszerűtlenebb esete is, amely nyomot hagyott a rendezvényen – és az érintetteken is.

Aschenbrenneréket az eset után ugyanis szerette volna lefotózni a rivális Ranga László testvére, Ranga Péter, szerintük ugyanis a páros tiltott szervizre indult. Szó szót követett, amelynek végén Aschenbrenner egy kerékkulccsal ment neki és ütötte meg a fényképezni akaró Rangát.

„Egy kerékkulccsal előbb bokán, majd bordán ütötte a testvéremet, aztán még bele is rúgott – mondta felháborodva a pécsi pilóta a bama.hu-nak. – Most utólag, higgadtabban már nem akarunk mást, csak indítványozni fogjuk, hogy vegyék el Aschenbrenner licencét, mert egy ilyen embernek nincs itt helye. Azóta sem telefonált, és nem kért bocsánatot. A versenyről annyit, hogy az elején tudtunk menni az első-második helyen, aztán valami elektromos problémánk adódott, amit csak későn, a nap végére tudtunk megjavítani. Sajnáljuk, mert úgy érzem, idén is nyerhettünk volna.”

Az esetnek várhatóan nincs itt vége, lesz folytatás, de nem a pályán és nem a volán mögött.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Helyszíni videók: sikítva menekültek az emberek a strasbourgi lövöldözéskor

Helyszíni videók: sikítva menekültek az emberek a strasbourgi lövöldözéskor

Az Alkotmánybíróság megvédte a plakáttörvényt

Az Alkotmánybíróság megvédte a plakáttörvényt

A náci múlt miatt neveznék át a zweigeltet az osztrákok

A náci múlt miatt neveznék át a zweigeltet az osztrákok

Túlóratörvény: a Sándor-palotához vonult a Jobbik

Túlóratörvény: a Sándor-palotához vonult a Jobbik

Trump szerint az emberek fellázadnának, ha őt eltávolítanák a hivatalából

Trump szerint az emberek fellázadnának, ha őt eltávolítanák a hivatalából

Letahózhatta Kövér az ordibáló ellenzéki képviselőt

Letahózhatta Kövér az ordibáló ellenzéki képviselőt