szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hétvégi Mecsek-ralin több súlyos baleset és egy kellemetlen incidens terelte el a figyelmet a versenyzésről. Turi Tamás és társa szinte a felismerhetetlenségig össztörte autóját, Aschenbrenner György pedig kerékkulccsal ment neki riválisának – írja a bama.hu.


A versenyt a Peugeot 307 WRC-vel versenyző Turán György – Zsiros Gábor páros nyerte, a legemlékezetesebb azonban mégsem ez maradt. Előbb Turi Tamás ás Tóth Imre törte össze szinte a felismerhetetlenségig a Subarut, amiről első pillantásra nehéz elképzelni, hogy sofőrje élve és sértetlenül szállt ki a volán mögül. Pedig szerencsére ez történt, a páros nem szenvedett komolyabb sérülést, noha 150 km/h-val száguldottak, amikor balesetet szenvedtek.

A bama.hu beszámolója szerint rajtuk kívül Spitzmüller Csaba és navigátora is feladni kényszerült a versenyt, őket egy beton víznyelő tartotta fogva. Rajtuk kívül még Aschenbrenner György kapott defektet az egyik élesebb kanyarban. Ehhez köthető a hétvége legcsúnyább és legsportszerűtlenebb esete is, amely nyomot hagyott a rendezvényen – és az érintetteken is.

Aschenbrenneréket az eset után ugyanis szerette volna lefotózni a rivális Ranga László testvére, Ranga Péter, szerintük ugyanis a páros tiltott szervizre indult. Szó szót követett, amelynek végén Aschenbrenner egy kerékkulccsal ment neki és ütötte meg a fényképezni akaró Rangát.

„Egy kerékkulccsal előbb bokán, majd bordán ütötte a testvéremet, aztán még bele is rúgott – mondta felháborodva a pécsi pilóta a bama.hu-nak. – Most utólag, higgadtabban már nem akarunk mást, csak indítványozni fogjuk, hogy vegyék el Aschenbrenner licencét, mert egy ilyen embernek nincs itt helye. Azóta sem telefonált, és nem kért bocsánatot. A versenyről annyit, hogy az elején tudtunk menni az első-második helyen, aztán valami elektromos problémánk adódott, amit csak későn, a nap végére tudtunk megjavítani. Sajnáljuk, mert úgy érzem, idén is nyerhettünk volna.”

Az esetnek várhatóan nincs itt vége, lesz folytatás, de nem a pályán és nem a volán mögött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kitört a La Soufriére vulkán, evakuálják Saint Vincent lakosait

Kitört a La Soufriére vulkán, evakuálják Saint Vincent lakosait

Szerda éjfélig ingyen megtekinthető Szomjas György filmje, a Talpuk alatt fütyül a szél

Szerda éjfélig ingyen megtekinthető Szomjas György filmje, a Talpuk alatt fütyül a szél

Orbán előadta, hogy nem kell Brüsszel pénze, de fejben már el is költötte

Orbán előadta, hogy nem kell Brüsszel pénze, de fejben már el is költötte