szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A monokli.com információi szerint Vető Gábor, tehetséges és fiatal bokszolónk megkapta profi karrierje első komoly kihívását a WBC (Boksz Világtanács) kiskönnyűsúlyú bajnokától.


Vető Gábor (9 győzelem – 0 vereség) utoljára július 25-én bokszolt, akkor két menet elég volt neki ahhoz, hogy végezzen Mohesen Moradiannal, győzelmével pedig a WBC junior könnyűsúlyú bajnokának kihívója lett.

A monokli.com szakportál értesülései szerint a fiatal várpalotai harcos ezúttal komoly hihívást kapott, az eddigi legkomolyabbat. A szervezet kiskönnyűsúlyú bajnoka, az ecuadori Humberto Toledo (34 győzelem – 2 döntetlen – 6 vereség) jelezte, hogy szeptember 26-án Spanyolországban bokszolna a magyar tehetséggel.

Vető és menedzsere, a svájci Oliver Dütschler is megerősítette az ajánlat tényét. „Valóban kaptunk ajánlatot egy Toledo elleni küzdelemre, de több információval nem szolgálhatok – nyilatkozta a menedzser. – Még beszélni kell a feltételekről, ráadásul vannak más, érdekes lehetőségeink is.”

A 30 éves Toledo már olyan klasszisokkal mérte össze erejét, mint a jelenlegi címvédő Humberto Soto, a WBC korábbi könnyűsúlyú bajnoka, Stevie Johnson vagy a jelenlegi kisváltósúlyú interim WBO-bajnok, Lamont Peterson. A dél-amerikai ökölvívó legutóbb az Amir Khant kiütő Breidis Prescottal csapott össze.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!