szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két rendőr könnyebben megsérült szombaton a Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó Soproni Liga-mérkőzés idején történt szurkoló rendbontás idején - tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya.


A közlemény szerint a rendőri intézkedések során a BRFK munkatársai egy férfit garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el - akiről kiderült, hogy körözték is -, továbbá egy főt azért állítottak elő, mert nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni.


A rendezvényt biztosító rendőrök közül ketten sérültek meg könnyebben, feléjük egy-egy üveget dobtak. A szurkolók egy rendőrségi kisbuszt is megrongáltak - közölte a BRFK. Sulyok Gergely játékvezető a 64. percben félbeszakította a mérkőzést, miután a ferencvárosi szurkolók egy csoportja - a DVTK 3-1-es vezetésénél - megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a diósgyőri szektorba. A rohamrendőrök felsorakozása nyomán valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, ugyanakkor a lelátón felgyújtottak néhány széket, pirotechnikai eszközök és székdarabok repültek a gyepre - amint az a YouTube-ra feltöltött szurkolói videókon is látható.Csaknem negyedóra várakozás után folytatódott a játék, de pár pillanattal később, amikor petárdák hullottak a pályára, a bíró lefújta a találkozót. A BRFK tájékoztatója szerint az Üllői úti stadion környékén 20 óra 25 perc körül állt helyre a rend. A diósgyőri szurkolók nem sokkal 22 óra után rendőri biztosítás mellet indultak haza Budapestről.

Semmi közük a szurkoláshoz
© MTI - Kollányi Péter
Berki Krisztián, a klubot működtető Zrt. elnök-vezérigazigatója a pepsifoci.hu oldalon kiemelte, hogy drasztikus lépéseket kell tenni a rend érdekében, és elvárható lenne, hogy legalább ne azok sújtsák a klubot, akik magukat drukkernek vallják. "Nem szeretnék a múlttal foglalkozni, de sokan biztosan emlékeznek arra, hogy volt már itt egy tulajdonos, aki hasonló okok miatt távozott végül" - jegyezte meg.

Terry Robinson, a Zrt. angol elnöke elnézést kért a Diósgyőrtől, a rendesen viselkedő hazai szurkolóktól és a rendőröktől, "akiknek derekasan kellett helyt állniuk." "Amíg nem lesz rendben a jogi háttere annak, hogy rendet tudjunk tenni, nem sok esélyünk van a rendteremtésre. De kérdem én, ki tehet itt rendet? Az ellenőri jelentés szerint a saját biztonsági szolgálatunk mindent megtett, mégse kerülhető el a balhé! A hazai futballélet minden szereplőjének mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ezek a bűnözők ne juthassanak be a stadionba. Csak azt tudom mondani, amit Kevin McCabe tulajdonosnak írtam a meccs után: ez a nap tragédia a Ferencvárosnak, tragédia a magyar futballnak, és tragédia mindazoknak, akik biztonságban szeretnének végignézni egy futballmeccset." - mondta Robinson.

A FRADI NEM SOK JÓRA SZÁMÍTHAT
"A szabályzat szerint félbeszakadt találkozók esetén nem kell megvárni, amíg a meccsről készült ellenőri jelentés beérkezik a szövetségbe, hanem a soron következő fegyelmi bizottsági ülésen a két érintett klub illetékeseinek automatikusan meg kell jelenniük - mondta Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke. - A fegyelmi bizottság november 3-án, kedden ül össze legközelebb, de korán sem biztos, hogy tud dönteni." A zöld-fehér klub vezetői szerint nem sok jóra számíthatnak, míg Talpai János, a mérkőzés MLSZ-ellenőre azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tiborcz István cégének is jutott az állami olcsó hitelből

Tiborcz István cégének is jutott az állami olcsó hitelből

Közel félmillió 25 év alattit érinthet a jövőre tervezetett szja-mentesség

Közel félmillió 25 év alattit érinthet a jövőre tervezetett szja-mentesség

Nem az emberiség önző, cinikus és kegyetlen, hanem a vezetői

Nem az emberiség önző, cinikus és kegyetlen, hanem a vezetői