szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája szerint csapata már majdnem teljesen készen áll a rajtra. A szezon előtti tesztek jól sikerültek.


„Az autó már majdnem kész – mondta Alonso az olasz csapat honlapjának. – Maranellóban elkészítettem az ülésemet és más dolgokat is, amelyek a tökéletes rajthoz kellenek. Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari ott lesz az élen és Maranellóba hozzuk a vb-címet.”

A kétszeres világbajnok azért hozzátette, hogy három másik csapat is eséllyel száll be a küzdelembe. „Az biztos, hogy a McLaren, a Red Bull Racing és a Mercedes GP kemény ellenfél lesz, nehéz lesz őket legyőzni. Legjobban akkor örülnék, ha Felipe Masával kéne a legnagyobb harcot vívnom az élen, mert ez azt jelentené: a miénk a legjobb csapat.”

A szurkolók azért nem felejtették el, hogy korábban, mikor Alonso még nem volt a csapat tagja, időnként keményen bírálta a Ferrari taktikáját. Különosen a 2005-ös és 2006-os idényekben, éppen amikor egyéni világbajnoki címeit szerette. „Nem hiszem, hogy bármikor is valami szörnyű dolgot mondtam volna a csapatra – válaszolt Alonso a kritikákra. – Az igaz, hogy régebben többször is volt vitám egyes emberekkel, de az ilyesmi nem szokatlan a versenysportban, főleg azok között, akik a vb-címért harcolnak. Emberek vagyunk, nem robotok.”

Alonso elmondta, hogy a régi vitáik ellenére mindenki szívesen fogadta Maranellóben. „Legnagyobb benyomást az itteni légkör tette rám. Itt mindenki együtt él és lélegzik az autóversenyzéssel, ez a szenvedélyük. Tetszik, ahogy ezek az emberek inkább beszélgetnek, nem pedig e-mailezgetnek egymással, még ha másik asztalnál is ülnek.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!