szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A három legfontosabb bokszszervezet tanácskozást tartott, ahol szorosabb együttműködés mellett döntöttek. Téma volt a szupernehézsúlyú kategória bevezetése is.


A Nemzetközi Bokszszövetség (IBF), a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világtanács (WBC) közös tanácskozást tartott, mint a három legjelentősebb bokszszervezet – írja a monokli.com. Az 1988-ban alakult Boksz Világszervezet (WBO), melynek Erdei Zsolt is világbajnoka volt, meg sem hívták a megbeszélésre.

Az IBF által kezdeményezett tárgyaláson többek között a doppingvizsgálatok egységesítéséről (ez különösen a Pacquiao – Mayweather összecsapás miatt merült föl), a promóterek közötti esélyegyenlőség növeléséről, közös szemináriumok rendezéséről és magasabb szintű együttműködésről döntöttek az Egyesült Államok illetékes sportbizottságaival.

„Ez egy nagy lépés a sportág fejlődésében – mondta Marian Muhammad, az IBF elnöke. – Az ökölvívás világa igazi vezetésre vár, és a most kötött szövetségben képes határozottan, erősen irányítani az ökölvívást.” „Elvárás, hogy folytatni tudjuk a jó dolgokat. Meg kell szilárdítani az ökölvívásért létrehozott szervezetek kapcsolatait” – tette hozzá Gilberto Jesus Mendoza, a WBA ügyvezető alelnöke.

Napirenden van a szupernehézsúly, mint új súlycsoport bevezetése is, de a megállapodásról még nem szivárogtak ki hírek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!