szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erdei Zsolt, hazánk legsikeresebb profi ökölvívója a MTV reggeli műsorának volt a vendége, ahol beszélt Jürgen Brähmerről, a cirkálósúlyról, klubjával, az Universum Box-Promotionnal való kapcsolatáról és az esetleges klubváltásról.


Erdei Zsolt már kipihente a két hónappal ezelőtti cirkálósúlyó győztes összecsapást Giacobbe Fragomenivel. Mivel klubja, az Universum Box-Promotion mostanában nehéz helyzetben van, a bokszoló jöjője is kérdéses. Több világbajnok és nagy név döntött már úgy, hogy elhagyja az egyesületet, és több rendőrségi ügye is van a klub sportolóinak. A legismertebb Jürgen Brähmeré, aki első fokon tizenhat hónap börtönbüntetést kapott. A német bokszoló Erdei kihívója lett volna, de az Universum nem engedte össze a magyar klasszissal.

"Az Universumnak nagyon jók a diplomáciai kapcsolatai, így szerintem elképzelhető, hogy Brähmer megússza a börtönbüntetést - fogalmazott Erdei. - A klub a cirkálósúlyban számított volna rám, de én az eredeti súlycsoportomba szeretnék visszatérni. Ha körbenézek a világban - és már körül is néztem - akkor lenne lehetőségem más klubnál folytatni a pályafutásomat. De szeretém, ha az Universum felállna a szorult helyzetéből, függetlenül attól, hogy milyen nézeteltérés volt közöttünk. Ott vannak még a Bedák-tesvérek, Balzsay Karcsi, akik az utcára kerülnének, ha vége lenne a klubnak, akkor pedig nekik is új egyesületet kellene keresniük."

Saját jövőjéről csak ennyit mondott: "Az én fejemben van egy szám, amihez tartom magam. Ez azonban egyelőre maradjon az én titkom."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!