szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szepesi Nikolett 2011. január 22-ig nem versenyezhet a nemzetközi szövetség, a FINA doppingellenőrző bizottságának döntése értelmében – tájékoztatott hétfő este a Magyar Úszószövetség (MÚSZ).


A Kőbánya SC versenyzője 2009. január 22–én írásban jelentette be visszavonulását a FINA-nak. Annak doppingbizottsága mindezek alapján - a szabályok értelmében - a sportolót a továbbiakban nem ellenőrizte. Tavaly szeptemberben Szepesi azonban úgy döntött, hogy mégis tovább folytatja pályafutását, de erről a FINA-t nem tájékoztatta, így változatlanul mentesült az ellenőrzés alól, ami most szabálytalannak minősült.

Erik von Heijningen elnök vezetésével a doppingellenőrző bizottság Lausanne-ban tárgyalta meg a történteket, és úgy döntött, hogy Szepesi egy évig nem indulhat a FINA által regisztrált eseményeken. A tárgyaláson a versenyző képviseletében Sós Csaba, a MÚSZ doppingellenőrző bizottságának elnöke vett részt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!