szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetközi szövetség (FIFA) szerdai közlése szerint az eladható 3044573 jegyből már közel kétmillió elfogyott a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság 64 mérkőzésére.

"Maximálisan elégedettek vagyunk az eddigi eladásokkal" - mondta Danny Jordaan, a szervezőbizottság elnöke. A FIFA a belépőket hat kategóriába osztotta, amelyek közül négy hozzáférhető a szurkolók számára. A jegyek tíz százaléka áll a hazai drukkerek rendelkezésére, és valamennyi a 4-es - legolcsóbb - kategóriába tartozik, 13-tól 100 euróig (3500-27 ezer forint) terjedő árakkal. Az 1-3-as kategóriák belépőit az interneten lehet megrendelni, a legolcsóbb 55 euróba kerül (14800 forint), míg a döntő kiemelt helyeiért 620 eurót (167 400 forint) kérnek. A jegyek nyolc százaléka VIP-besorolásba esik, és a tíz vb-stadion páholyaiba szól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!