szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elégedetlenül értékelte teljesítményét a jégtáncos Hoffmann Nóra, aki Zavozin Maximmal a 23 induló között a 13. helyen zárta a kötelező programot a vancouveri téli olimpián.

A magyar páros - amely Zavozin utolsó pillanatokban történt honosítása után először szerepel együtt ötkarikás játékokon - 31,90 pontot kapott tangójára pénteken.

"A végén egy lökésnél az egyik lábammal kicsit beleakadtam a másikba, emiatt kissé hullámzott a testem - nyilatkozta Hoffmann a mob.hu-nak. - Ezzel az a baj, hogy a pontozás során szegmensekre osztják a táncunkat, és emiatt a rossz mozdulat miatt az utolsó, a nyolcadik szegmens valószínűleg teljesen mínuszos lett, holott ez éri a legtöbbet, mivel minél később jön egy szegmens, annál többet ér. Azaz úgy gondolom, egy-két pontot vesztettünk, és legalább ennyi helyet is. Ezzel együtt nem vagyunk elkeseredve, várjuk a folytatást, küzdünk tovább."

Hoffmann Nóra és Maxim Zavozin
©

Hoffmann hozzátette: még nem volt részük abban, hogy tízezer ember nézi a kötelező táncokat. Másutt ugyanis az első napon általában üres a lelátó, mivel ugyanarra a zenére táncol mindenki. Zavozin Maxim - még angolul - ugyancsak értékelte debütálását: "Elkövettünk néhány hibát, de ez bármikor előfordulhat. Nem hiszem, hogy elégedetlennek kellene lennünk, szerintem jól ment a korcsolyázás."

A jégtáncosoknál az élen a világ- és Európa-bajnok orosz Okszana Domnyina, Makszim Sabalin kettős áll. Az originalra hétfőn, a kűrre pedig kedden hajnalban kerül sor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!