szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A világhír felé tartó magyar versenyló, Overdose sikere érdekében átalakította az Overdose Vagyonkezelő Kft.-t a CIG Pannónia Életbiztosító, az Euroinvest, a Közgép, a Mol és az OTP Bank - jelentette be Járai Zsigmond, a CIG felügyelőbizottságának elnöke egy pénteki budapesti tájékoztatón.

Az Overdose Vagyonkezelő Kft. januárban alakult, egyetlen apportált vagyona a 1,5 milliárd forintra értékelt versenyló, ami eszmei érték - közölte Mikóczy Zoltán, a versenyló tulajdonosa.

Járai Zsigmond elmondta: az Overdose Vagyonkezelő Kft. 400 millió forinttal alakult, ennek 50 százalékát, 200 milliót fizetett ki a most betársult öt vállalkozás, amelyek egyenként 10-10 százalékos tulajdonrészt szereznek. Hozzátette, hogy az öt vállalkozás a most befektetett összegen kívül egyéb módon is hozzájárul Overdose szponzorálásához.

A megállapodás szerint Overdose csak magyar színekben indulhat, a versenyló promóciós és reklámjoga a tulajdonosokat illeti. Overdose tartását és versenyeztetését Mikóczy Zoltán fizeti, és Mikóczyt illeti meg  a versenydíj-bevétel is.

A megállapodás végül rögzíti: a tulajdonosok között egyhangú szavazat szükséges a ló átruházásához, reklámjogának harmadik fél számára történő értékesítéséhez.

Mikóczy Zoltán Overdose idei programjáról elmondta: egy-két felvezető májusi verseny után  az angol Royal Ascot-i  derbi megnyerése a cél. Az elképzelés szerint az extraklasszis belga Cristophe Soumillon zsoké lovagolja majd Overdose-t.

A reformkor szellemét idézve,  "társulj és fogj össze magyar az ország érdekében" jegyében állt össze az itt jelenlevő öt társaság - mondta Demján Sándor, a VOSZ elnöke, az EUROINVEST Zrt. elnöke. Hozzátette: nem a közvetlen profitszerzés indokolja a befektetést, hanem  Magyarország értékeinek megőrzése.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese egyaránt arról beszélt, hogy fontos nemzeti célokért érdemes összefogni, anyagi áldozatot is hozni. Wolf László emlékeztetett arra is, hogy az OTP Bank évek óta támogatja a lovassportot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Szabadlábra helyezték Overdose tulajdonosát

Szabadlábra helyezték csütörtökön Mikóczy Zoltán szlovák állampolgárt, az Overdose versenyló tulajdonosát és magyar üzlettársát, akiket Romániában tartottak fogva.

Sebők János Vélemény

Sebők: „Overdose csodaló, mert csoda, ha újra nyer”

Sebők János nemrég cikket írt Overdose-ról, s a körülötte kialakult jelenségről. A cikket többen kritikusan fogadták, köztük Farkasházy Tivadar, akinek válaszát nemrég közöltük. Az alábbiakban Sebők reagál a vele szemben elhangzott bírálatokra.

hvg.hu Itthon

Csak Mikóczyé lett Overdose

Mikóczy Zoltán ismét egyedüli tulajdonosa Overdose-nak, amely mind a 12 futamát megnyerte pályafutása során.

hvg.hu Itthon

Overdose megharapdálta gazdáját

Mikóczy Zoltán szerint Overdose a legjobb úton halad a százszázalékos gyógyulás felé, de most még felelőtlenség lenne azt mondani róla, hogy ugyanolyan egészséges, mint amikor sorra nyerte a versenyeket.

hvg.hu Sport

Mikóczy: Overdose magyar marad

Mindent elkövetek, hogy tisztára mossam a nevemet, illetve hogy a szépen gyógyuló, immár 5 millió eurót érő versenylovam, Overdose a legjobb formában, magyar színekben állhasson rajthoz tavasszal – mondta egy keddi, az alagi tréningpályán tartott sajtótájékoztatón a tulajdonos Mikóczy Zoltán.

Már közel 19 millió oltást beadtak Nagy-Britanniában

Már közel 19 millió oltást beadtak Nagy-Britanniában

Sokaknál nem megy a Facebook Messenger [frissítve]

Sokaknál nem megy a Facebook Messenger [frissítve]

Más csatlakozót képzelt el az iPhone-okra az Apple

Más csatlakozót képzelt el az iPhone-okra az Apple