szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kercsó Árpád lett a vezetőedzője az újonnan megalakult ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiának, amely nemcsak a meglévő székesfehérvári jégcsarnokban, hanem a tervek szerint egy új edzőpályán is fogadná a 12 évesnél idősebb gyerekeket.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a helyi utánpótlás-nevelést szeretnék új alapokra helyezni, és ennek egyik lépése, hogy a híres nevelőedzőt, Kercsó Árpádot kérték fel az akadémia szakmai munkájának irányítására. Az Erdélyből áttelepült tréner április elsején áll munkába.

"A Sapa Fehérvár AV19 szakosztály égisze alatt működő akadémiai rendszer elsősorban a 12 évesnél idősebb gyermekekre vonatkozna. A képzés az általános iskola 6. osztályától a középiskolán át a főiskolai, egyetemi évek végéig tartana. A város hathatósan támogatja majd az ilyen jellegű oktatást, nevelést. Az akadémia arca a válogatott alapembere, Palkovics Krisztián lesz, akinek tudására majd a játékospályafutás befejezésével is számítunk" - fogalmazott id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató. Hozzátette: bízik benne, hogy hamarosan az ország keleti részében és a fővárosban is elindul a fehérvárihoz hasonló hokiakadémiai képzés.

Kercsó Árpád k elmondta: id. Ocskay kereste meg közel három hete, majd amikor meghallgatta, mire gondoltak Fehérváron, egyből igent mondott. "Első szakaszban ötéves ciklusban érdemes gondolkodni. Csodálatos ajánlatot kaptam, a feladatot a legjobb tudásom szerint igyekszem megoldani" - jelezte Kercsó. Kovács Csaba, a magyar szövetség szakmai alelnöke kijelentette: örömtelinek tartja a kezdeményezést, és ha a fehérvári akadémia sikeres lesz, további városokban is szeretnének megvalósítani hasonló utánpótlásképzési rendszert.

A szakosztály-igazgató kiemelte: az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok mellett épülne egy lelátó nélküli edzőpálya. "Azt mondják, túl optimista vagyok, de bízom benne, hogy akár már jövőre átadhatják az új csarnokot, amelyhez nem kell új gépészeti beruházás, mivel ez már korábban elkészült. A meglévő versenypályát egy hároméves koncepció alapján folyamatosan korszerűsítjük, most a klimatizálás következik."

Eldőlt, hogy a javarészt juniorkorú játékosokból álló együttes - Kóger István vezetőedző irányításával - a következő idényben a felnőtt élvonalban szerepel, míg a nagycsapat továbbra is az osztrák ligában játszik. A "kiscsapat" már korábban pályára lépett az ob I-ben, de az elmúlt idényt kihagyta. "Szövetségi hatáskörbe tartozik annak eldöntése, hogy a nagycsapatunk az osztrák liga küzdelmei után csatlakozhat-e az ob I-hez, mint idén" - tette hozzá id. Ocskay.

Az szombaton derült ki, hogy Jarmo Tolvanen nem marad vezetőedzője a története egyik legsikeresebb idényét produkáló - magyar bajnok és az osztrák rájátszásba jutott - gárdának. "A héten kezdjük el keresni a finn edző utódját, és remélem, az április közepi divízió I-es vb-re meg is találjuk. Aztán a vb után lehet a játékosokkal tárgyalni a keret kialakításával kapcsolatban" - mondta a szakosztály-igazgató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik János: Talán nyárra elérhetjük a nyájimmunitást

Szlávik János: Talán nyárra elérhetjük a nyájimmunitást

Tanyára vitt Sziget Fesztivál vagy igazodási pont? Új szerepbe kényszerült a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Tanyára vitt Sziget Fesztivál vagy igazodási pont? Új szerepbe kényszerült a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Navracsics a Petry-ügyről: A Herthának kevés köze van a diplomáciához

Navracsics a Petry-ügyről: A Herthának kevés köze van a diplomáciához