szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt mondják, aki egyszer beleszeret, nem képes abbahagyni. Még annak ellenére sem, hogy a felszerelés és a lőszer megvételéhez mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek.

Az airsoft csapatjáték, melyben kisméretű 6mm átmérőjű műanyag golyókat kilövő, a valódira külsőleg hasonlító fegyverekkel játszanak a játékosok. A golyók semmilyen nyomot nem hagynak, így a játékosok becsületén múlik, hogy beismerik-e a találatot.  A rendezvények fajtáit csak a szervezők fantáziája és a biztonsági szabályok korlátozhatják. A játék célja lehet zászló vagy egy kiemelt tárgy megszerzése, egy épület vagy terület elfoglalása, megtartása, esetleg a másik csapatból minél több játékost kiejteni.

Vannak játékok (a videón is ilyen látható), amelyek egy valós történelmi eseményt elevenítenek fel, ilyenkor a játékosok megpróbálnak úgy öltözködni, hogy minél jobban hasonlítsanak a korabeli katonákra. Az airsoftnak létezik egy komolyabb ága is, amely a játékosok fegyelmezettségére és kitartására épül. A tapasztaltabb játékosok között egyre terjed ennek a népszerűsége. Ezek az úgynevezett milsim (military simulation) játékok gyakran 2-3 napig is tarthatnak. Ezekben a játékosok az erdőben alszanak, és csak annyi felszerelés van náluk, amennyit a hátukon elbírnak. A feladatokat a valóságoshoz hasonlóan alakítják ki, így kevesebb a lövöldözés és sokszor akár 15-20 km es távokat is legyalogolnak a játék ideje alatt.

A játékok főleg magánkézben lévő erdős területeken vagy volt katonai laktanyákban, bázisokon zajlanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elítélték a siklósi kézilabdázót, aki ököllel ütötte a pályán az ellenfelét

Elítélték a siklósi kézilabdázót, aki ököllel ütötte a pályán az ellenfelét

Az eddigi legerősebb BMW lesz az X8 csúcsváltozata

Az eddigi legerősebb BMW lesz az X8 csúcsváltozata

Putyin ingyenes földjuttatással népesítené be Szibériát

Putyin ingyenes földjuttatással népesítené be Szibériát