szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sporttörténelmi tettként jellemezte Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke a vasárnap zárult bécsi Európa-bajnokságon a 13 fős magyar válogatott diadalmenetét: a csapat hét éremmel - két arannyal, három ezüsttel és két bronzzal - az összesített éremtáblázat első helyén végzett.

"Sokszor elmondtam már, hogy szerintem ebben a társaságban benne van, hogy megismételje az 1992-es barcelonai olimpia éremesőjét, ezen a bécsi Eb-e szintén sporttörténelmet írtunk - kezdte értékelését az MTI-nek az MJSZ első embere. - Az irodám falán ott vannak az elmúlt évek U23-as és junior világversenyeinek éremtáblázatai, amelyeket szívesen mutogatok a vendégeknek, és amelyeken háromszor végeztünk az első helyen. Most végre megvolt az áttörés, immár egy dicsőséges felnőtt éremtáblát is kiakaszthatok a falra."

Az európai szövetség (EJU) főkincstárnoka kifejtette: Ungvári Miklós vitatott körülmények közt elvesztett döntője nem jelent szálkát vagy tüskét, mivel a meccs után az EJU bíróbizottságának vezetőjével, illetve Fridrich Katalinnal, a legmagasabban jegyzett nemzetközi magyar bíróval végigelemezték a meccset, és bármennyire is sajnálja a kétszeres Európa-bajnokot, végül is nem történt durva tévedés a kárunkra, így a magyaroknak nincs joguk ordibálni.

A zárónapi csapatverseny kapcsán Tóth László hozzáfűzte: "A fiúknál a második vonalat indítottuk el, hogy ők is szerepelhessenek, a lányoknál viszont nem áll rendelkezésre egy erős tartaléksor, a legjobbakat pedig pihentetni szerettük volna. Tavaly a fiúk megnyerték a miskolci Eb-t, a lányok bronzot szereztek, így most Bécsben az egyéni versenyekre helyeztük a hangsúlyt. Egyébként ha nem ilyen fényesen alakul előtte az egyéni Eb, akkor valószínűleg más csapattal lépünk tatamira vasárnap."

A magyarok minden idők legsikeresebb Eb-szereplését mutatták be az osztrák fővárosban, ahol 44 ország 297 dzsúdósa lépett tatamira.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Horrorisztikus élmény: a NASA megint megmutatta, miket hallani a világűrben

Horrorisztikus élmény: a NASA megint megmutatta, miket hallani a világűrben

Bankszámlát nyitott más nevében, börtönbüntetést és pénzbírságot kapott

Bankszámlát nyitott más nevében, börtönbüntetést és pénzbírságot kapott

12,7 millió forinttól indul itthon az új Skoda Octavia RS

12,7 millió forinttól indul itthon az új Skoda Octavia RS