szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vezetői szerint nagy hiba volt visszajátszani a johannesburgi Futballváros stadion kivetítőjén Carlos Tévez lesgólját a vasárnap esti Argentína-Mexikó világbajnoki nyolcaddöntő alatt.

A szövetség szóvivője szerint komoly indulatokat szült a vitatott találat ismétlése, mert az vezetett többek között a félidőben a mexikói kispadnál kialakult dulakodáshoz. "Ez nem történhetett volna meg - nyilatkozta hétfőn Nicolas Maingot, a FIFA szóvivője. - Nagy hiba volt, mely nem fog megismétlődni."

A szóvivő a visszajátszás elítélése mellett nem volt hajlandó kommentálni sem az egyértelműen szabálytalan, lesről született argentin gólt, sem Rosetti játékvezető és asszisztensének mulasztását, sem a néhány órával korábban a német-angol meccsen történt másik nagy bírói hibát, Lampard érvénytelenített gólját. Így a videóbíró szükségességét felvető újságírói kérdésekre sem válaszolt.

Közben a spanyol válogatott csatára, Fernando Torres kifejezetten felháborodottan beszélt a FIFA technikai vívmányokat elutasító magatartásáról. "Már belefáradtunk ebbe a kilátástalan harcba, mi mindig kérjük, ők mindig elutasítják a videós segítség alkalmazását. Mindig felhoznak különféle érveket, melyek szerintük fontosabbak annál, hogy egy csapat igazságtalanul kiesik a világbajnokságról" - méltatlankodott a spanyol csatár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!