szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

"Jobb híján a játékvezetőket kezdtem figyelni. És vártam valamit, amit az egyenes kiesés hozhat el. Azt a bizonyos delejező-mágikus mondatot, hogy hosszabbítás lehetséges. Hogy nincs hibalehetőség, és hogy csak hibalehetőség van." - Szegő János publicisztikája a Könyves blogról.

"A heves és jogos mexikói reklamálások közepette Rosetti odafutott asszisztenséhez. A hangzavarban hangosan beszélnek valamit. Egy anyanyelv, két dialektus. Akkor meg minek a mikrofon? Aztán felnéznek a kivetítőre, ahol elvileg nem lassíthatnak vissza egyetlen jelenetet sem. Most mégis ezt tehették. Véletlenül vagy direkt? Puccs vagy forradalom, vagy gikszer? Látnia kellett hát a torinói bírónak, és az országcsizma achilleséből, Bariból érkező partjelzőnek, aki mellesleg civilben rendőr (a vicc az lenne, ha közlekedési), hogy nincs mese, egyszerűen tévedtek. Méteres lest nem láttak. Ha visszavonja a gólt, amit még elvileg megtehet, hiszen áll a játék, akkor azzal gyakorlatilag olyan precedenst teremt, mint a belga focista Jean-Marc Bosman és a Belgiumban légióskodó Balog Tibor, alias Balog Róka együttvéve. Akkor kiengedi a szellemet a palackból. Bevezeti önmagát a régóta sürgetett videóbíró". Ha kíváncsi Szegő János teljes cikkére, látogasson el a Könyvesblogra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Sport

A mexikói kapitány nem a bírókkal foglalkozik

Nem kíván a bírókkal foglalkozni Javier Aguirre, a mexikói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azok után, hogy csapata lesgól miatt került hátrányba, és kapott ki végül 3-1-re az argentinokkal szemben a dél-afrikai világbajnokság nyolcaddöntőjében.

MTI Sport

Bírói baklövések: a FIFA hallgat

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közleményben jelezte: nem kommentálja a dél-afrikai világbajnokság vasárnapi nyolcaddöntőinek bírói tévedéseit.

MTI Sport

Itt már minden hiba végzetes lehet

Juan Manuel Mata, a spanyol labdarúgó-válogatott fiatal csatára csatlakozott azokhoz, akik szerint a nyolcaddöntővel "egy másik világbajnokság" kezdődik, amelyen már minden hiba végzetes lehet.

MTI Sport

Német sajtó: "Bocsánat Anglia!"

"Bocsánat, Anglia!", "Német bosszú a Wembleyért", "Most kiegyenlítettük a számlát" - ilyen és ehhez hasonló címekkel kommentálták a legtekintélyesebb berlini újságok hétfőn Németország válogatottjának továbbjutását, kivétel nélkül elismerve, hogy az uruguayi játékvezető Frank Lampard teljesen szabályos gólját nem adta meg a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Már most látszik, hogy Biden máshogy kezeli majd a koronavírust, mint Trump

Már most látszik, hogy Biden máshogy kezeli majd a koronavírust, mint Trump

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna

Élesben Krekó Péterrel: A rám lőtt munícióval az oltásba vetett bizalmat is erősíthették volna