szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Aranyérmet nyert a Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta összeállítású csapat a debreceni öttusa Európa-bajnokság hétfői női váltóversenyében.

Gyenesei Leila, Tóth Adrienn és Kovács Sarolta
©

 

Az első lövészet után már megint az élen voltak, és bár mögöttük többször változott a helyzet, ők jó sorozatokkal magabiztosan őrizték pozíciójukat. Előbb Kovács Sarolta dolgozta le a hátrányt, majd növelte az előnyt, aztán Gyenesei Leila futotta el az üldözőktől, végül Tóth Adrienn ismételte meg társai jó teljesítményét. A három magyar lány összesen hat lövősorozatában alig akadt rontott kísérlet.

A második helyen a németek, a harmadikon pedig a lengyelek végeztek a nyolc válogatottat felvonultató versenyben. A fiatal magyar csapat ugyanebben az összeállításban 2008-ban már  világbajnok is volt váltóban, de akkor még külön rendezték a lövészetet és a futást.

Kedden, az Európa-bajnokság zárónapján a férfiak váltóversenyét rendezik. A magyar csapatban Marosi Ádám, Kasza Róbert és Németh Róbert szerepel.

2010-ES ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DEBRECEN

NŐI VÁLTÓ:
1. Magyarország (Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta) 5366 pont (vívás: 34 győzelem/29 vereség/840 pont, úszás: 3:01.31 perc/1168 pont, lovaglás: 1074 pont, lövészet-futás: 23:49.31 perc/2284 pont)
2. Németország (Lena Schöneborn, Eva Trautmann, Annika Schleu) 5324
3. Lengyelország (Paulina Boenisz, Sylwia Czwojdzinska, Katarzyna Wojcik) 5300

A magyarok a vívás nagy részében eredményesen szerepeltek, de a lengyelektől elszenvedett 7-2-es vereséggel a végére kiszorultak az első három közül, az úszásban - 3x100 méteren - aratott nagy különbségű győzelmükkel azonban két szám után az élre álltak. A lovaglásba aztán megint becsúszott egy-két hiba, így a 3x2000 méteres, lövészetekkel megszakított futásnak a csehek mögött másodikként vágtak neki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vélemény

„A sportban nem történt meg a rendszerváltás”

A kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, később tanítványait szintén két olimpiai győzelemre vezető szövetségi kapitány, majd SZDSZ-es országgyűlési képviselő a kisgazdásodás jeleit látja egykori pártja körül. Borítékolja, hogy a magyar futballválogatott – tehát lényegében a mostani U20-as, U21-es csapat – nem jut ki a londoni olimpiára, a 2020-as budapesti olimpiát pedig „nevetséges törekvésnek” tartja.

hvg.hu Sport

Marosi: "A magyaroknak nagyobb elhivatottságra van szükségük"

Véget ért az öttusa világbajnokság Londonban, nagyszerű magyar eredménnyel. Marosi Ádám és a magyar férficsapat aranyérmes lett, a női pedig bronzérmes. Fábián László elgondolása igaznak bizonyult: valóban csak szerencsétlen véletlenek sorozata volt a gyenge pekingi olimpiai szereplés.

MTI Sport

Magyar öttusázó a férfi világranglista élén

Három dobogós helyezésével Marosi Ádám vezeti a férfi öttusázók Világkupa-ranglistáját. A női rangsorban a magyarok közül kilencedikként Gyenesei Leila áll a legelőkelőbb helyen.

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kijutott az olimpiára a női vízilabda-válogatott

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Az emberölések és az öngyilkosságok száma is csökken az EU-ban

Az emberölések és az öngyilkosságok száma is csökken az EU-ban