szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszok legjobbjaival csatázhat a zágrábi Európa-bajnokság csütörtök esti elődöntőjében.

Nem adták olcsón a bőrüket a németek, akik az elejétől a tőlük megszokott harcias és kemény játékukat nyújtották. A lépéstartás ezzel együtt csak az első negyed végéig sikerült: 1-1 után ugyanis a gyors egymásutánban két büntetőt is kapó és értékesítő olaszok 3-1-re, majd - már a második negyedben - 4-2-re elhúztak.

A folytatásban is a küzdőjelleg dominált, a szigorú védekezés eredménytelen támadójátékkal társult mindkét oldalon, nem is esett csak egy gól a harmadik (5-2), s ugyanennyi a negyedik negyedben (6-2), egyformán a taljánok jóvoltából.

Összességében biztosan nyert az olasz gárda, így a settebello lesz Kemény Dénes legénységének az ellenfele a döntőbe jutásért vívandó összecsapáson.  A másik párban a néhai Jugoszláviában szövetségesi viszonyát legtovább megtartó két ex-tagköztársaság, Szerbia és Montenegró válogatottja csap össze este, a győztes pedig egy harmadik volt jugoszláv tagállam, Horvátország együttesével játszhatja a másik elődöntőt csütörtökön (17:45)

2010-ES VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, HORVÁTORSZÁG (ZÁGRÁB)
MÉRKŐZÉS AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT:
Olaszország - Németország 6-2
(2-1, 2-1, 1-0, 1-0)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!