szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budinszki Barbara éveken át dolgozott Overdose mellett, július elején azonban úgy érezte: ez már sok neki. Felmondott, a ló legutóbbi eredményén pedig nem lepődött meg. Az Új Szó interjúja.

"Amit a gépnél művelt, az az elmúlt két-három hónapnak az eredménye - mondta a ló egykori munkalovasa az Új Szónak. - A tréningben sok hibát elkövettek, Overdose-nak elment a kedve az élettől."

A ötéves kora óta lovakkal foglalkozó Budinszki többek között azért döntött a felmondás mellett, mert Overdose Németországból hazatérve átkerült egy másik tréningre és másik csapatba. "Nem értettem egyet azzal, amit csináltak vele. Próbáltam változtatni, segíteni, megbeszélni, de nem jutottunk dűlőre. Akkor döntöttem úgy, hogy én ehhez nem asszisztálok."

"Láttam, hogy jelentkeznek a problémák, hogy nem akar kimenni a pályára dolgozni, nem olyan a hozzáállása, mint azelőtt. Ez azért van, mert más szisztémával foglalkoznak vele, mint régen, és ez a lónak nem tetszik. Ezért nem akar kimenni a pályára, nincs kedve semmihez. Ezek után, rossz felkészítéssel versenyezni se lesz kedve."

Szerinte hiba volt kivinni Baden-Badenbe. "Még mielőtt feltették a lószállítóra, megmondtam, hogy nem szabad kivinni, mert nem lesz benne az első ötben." Félreértelmezték a ló által adott jeleket, amik végül idáig vezettek. "Próbáltam a tudtukra adni, hogy nem értünk egyet, de végül úgyis az történik, amit az idomár meg a tulajdonos akar. Én csak lovas vagyok."

A teljes interjút az Új Szó internetes honlapján olvashatják.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Sport

Győzelemmel tért vissza Overdose

Győzelemmel tért vissza Overdose, a veretlen magyar csodaló, miután vasárnap több mint egyéves kihagyás után megnyerte a Szlovák Derby Cena Mysa elnevezésű betétfutamát.

Vajna Tamás Sport

Overdose felépült, de már nem lesz a régi

Beigazolódni látszik az a szakmai sejtés, miszerint a magyar csodaló, bár felépült hosszan tartó betegségéből, egykori formáját már nem tudja hozni.

MTI Sport

Hetedik lett Overdose, a csodaló

Tizenötödik versenyén elvesztette veretlenségét Overdose, a magyar csodaló, miután a hetedik helyen ért célba vasárnap Baden-Badenben, a 140. Goldene Peitsche (Arany ostor) elnevezésű, 70 ezer euró összdíjazású viadalon.

MTI Sport

Overdose nélkül rendezik a 88. Magyar Derbyt

Vasárnap a Kincsem Parkban rendezik a 88. Magyar Derbyt, amelynek egyik előfutamában a tervek szerint elindult volna Overdose, a veretlen magyar csodaló, de végül az ötéves mént felkészítő szakmai stáb úgy döntött, nem áll rajthoz, mert még nincs megfelelő formában a versenyzéshez.

MTI Sport

Overdose gazdája a versenyszervezőt hibáztatja

Nagyot hibázott a Baden-Baden-i verseny szervezője azzal, hogy hagyta elindulni Overdose-t a vasárnapi futamon, annak ellenére, hogy a ló a rajt előtt a viselkedésével jelezte, nem kíván versenyt futni - jelentette ki Mikóczy Zoltán, a versenyló résztulajdonosa a Magyar Televízió szerdai Ma Reggel című műsorában.

Duma Aktuál: Orbán Viktor az írástudó Chuck Norris

Duma Aktuál: Orbán Viktor az írástudó Chuck Norris

Meghalt Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök

Meghalt Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök

Hivatalos: Nevadában is Sanders győzött

Hivatalos: Nevadában is Sanders győzött