szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Emerson Fittipaldi az Olasz Nagydíjon a sportfelügyelők segítőjeként ténykedik és saját bevallása szerint ebben a feladatkörben legfeljebb a hétvége későbbi szakaszában lesz dolga.

Elégedett a Lotus istálló idén életre hívott reinkarnációjával a korábbi kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi, aki 1970 és 1973 között a csapat színeiben versenyzett és 1972-ben ott szerezte pályafutása első vb-címét is.

Fittipaldi a sportfelügyelők segítőjeként vesz részt a hétvégi Olasz Nagydíjon, Monzában, ahol az autómenedzser.hu-nak lehetősége nyílt néhány kérdést feltenni a boxutcában sétálgató brazil veteránnak.

„Örülök nagyon, hogy a Lotus név újra feltűnt a motorsportban, mert ezzel a múlt egy darabja kelt életre” – mondta lapunknak ’Emmo’ a maláj pénzből életre keltett brit csapatról – „Bár sokat kell még dolgozniuk ahhoz, hogy az élmezőnybe kerüljenek, nagyon ígéretes az, amit csinálnak.”

Mint ismeretes, a Lotus-alapító Colin Chapman családja közeli kapcsolatban áll a jelenlegi tulajdonossal, a maláj milliárdos Tony Fernandes-zel. Fittipaldi szerint nem kizárt, hogy a család a későbbiekben komolyabb szerepet is vállal az alakulat működtetésében.

„Clive, Colin Chapman fia nagyon közel áll a csapathoz és lelkes híve a projektnek. Az sem kizárt, hogy a későbbiekben még szorosabb lesz az együttműködés közöttük” – fogalmazott a 64 éves ex-pilóta, aki gyaníthatóan arra célzott, hogy Fernandes a tervek szerint 2011-re átkereszteli csapatát a klasszikus „Team Lotus” névre.

Fittipaldi másodszor kapott behívót az FIA-tól, első ízben Montrealban segítette tanácsaival a sportfelügyelőket. Hasonló szerepkörben az idei évad kezdete óta alkalmaz korábbi versenyzőket az irányító testület.

„Szerencsére ez még csak a pénteki nap, így nincs sok dolgom” – mondta nevetve Fittipaldi – „Most van időm élvezni a gyönyörű időt, a napsütést. Később, a hétvége előrehaladtával talán több dolgunk, talán nem. Majd meglátjuk. Bízzunk benne, hogy izgalmas versenyünk lesz!”

Forrás: automenedzser.hu

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!