szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A gyorsaságimotoros-világbajnokság 2011-es, ideiglenes versenynaptárában nem szerepel a Magyar Nagydíj színhelyének szánt sávolyi pálya, a Balatonring, amelynek felépülése továbbra is bizonytalan.

A Balatonhoz közeli pályán az eredeti elképzelések szerint az idei 18 futamos vb egyik állomásaként lehetett volna magyarországi verseny is, ha - a honi motoros társadalom nagy álmaként - elkészül a sávolyi beruházás. A Balatonring mint vb-színhely lehetőségként már az elmúlt esztendőben felmerült, ám a terv - ahogy az idén is - végül mindkét esetben kudarcot vallott. A Magyar Fejlesztési Bank és az annak tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium március 12-én úgy döntött, hogy nem köt szerződést a beruházóval.

A Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) március 18-án törölte az idei versenynaptárából a szeptember 19-re kiírt sávolyi magyar GP-t, s a helyére egy újabb spanyolországi futamot iktatott be. Sávoly helyett az alcanizi Motorland Aragónon tartották meg a viadalt, s az új ibériai verseny helyet kapott a 2011-es naptárban is.

A FIM által csütörtökön közzétett terv szerint jövőre is 18 GP-t rendeznek, az elsőt március 20-án, Losailban a Katari Nagydíjért, a 2011-es vb-zárást pedig a november 6-i, valenciai futam jelenti. Ez utóbbival és az alcanizival, továbbá a jerezivel, s a barcelonaival együtt Spanyolország négy Grand Prix-viadalnak is otthont adhat a jövő esztendőben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan lehet olcsón, áram nélkül fertőtleníteni a sebészeti eszközöket?

Hogyan lehet olcsón, áram nélkül fertőtleníteni a sebészeti eszközöket?

Biden olyan kormányt alakíthat, amilyet Obama szeretett volna

Biden olyan kormányt alakíthat, amilyet Obama szeretett volna

Különleges készülék: végre hozzánk is jöhet a Microsoft Surface Duo

Különleges készülék: végre hozzánk is jöhet a Microsoft Surface Duo