Tetszett a cikk?

Vlagyimir Klicsko következő ellenfele, a kevésbé ismert Derek Chisora nem szerepel egyik szervezet TOP15-ös listáján sem, az ukrán szerint ugyanakkor nem lebecsülhető.

Az egyesített WBO/IBF világbajnoki övét teszi kockára december 11-i címmeccsén Vlagyimir Klicsko, aki azonban szinte biztosra mehet: ellenfele tudniillik a gyakorlatilag ismeretlen Dereck Chisora lesz.

A 34 éves, nehézsúlyú ukrán ökölvívó maga jelentette be kedden, hogy a németországi Mannheimben sorra kerülő összecsapásnak egyformán tétje a három világszervezetnél - az IBF-nél, az IBO-nál és a WBO-nál - őrzött elsősége, noha - és ez eddig szinte példátlan a boksz történetében - egyesített világbajnok még nem védett címet olyan kihívó ellen, aki sehol nincs rangsorolva. Chisora pillanatnyilag nem szerepel sem az IBF, sem a WBO TOP15-ös listáján.

"Tudtam, hogy a rangsorban jó helyen állok, de így is alaposan meglepődtem, hogy megkaptam az esélyt Klicsko ellen" - reagált a bejelentésre a zimbabwei születésű, 26 esztendős brit nemzetközösségi bajnok, aki nem részletezte, hogy milyen rangsorra gondolt.

Az ukrán világbajnok mindenesetre nem becsüli alá riválisát:  "Chisora fiatal, gyors és nagy ütőerejű bokszoló. Az edzőm, Emanuel Steward külön felhívta a figyelmemet kvalitásaira, és emlékeztetett rá, hogy járt 1978-ban a nagy Muhammad Ali az akkor 24 éves Leon Spinksszel. Törekedni fogok rá, hogy én semmi esélyt ne adjak Chisorának."

Az ifjabbik Klicsko fivér - akinek bátyja, Vitalij szintén nehézsúlyú világbajnok - 58 profi mérkőzéséből 55-öt megnyert, s 3 veresége van, míg Chisora mérlege még hibátlan: eddigi 14 meccsét mind megnyerte, 9-et kiütéssel.

Forrás: MTI/monokli.com

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az idei legszebb magyar szerelmes filmet nevezzük be az Oscarra

Az idei legszebb magyar szerelmes filmet nevezzük be az Oscarra

Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t

Elon Musk már a világ második leggazdagabbja, megelőzte Bill Gates-t

Egyáltalán nem kellene már földgázba fektetnie az Európai Uniónak

Egyáltalán nem kellene már földgázba fektetnie az Európai Uniónak