szerző:
MTI

A harmadik helyért léphet pástra az oroszok ellen a magyar férfi párbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság szombati versenynapján, miután az elődöntőben kikapott az amerikai csapattól.

A bronzéremért mérkőzhet a férfi párbajtőrcsapat

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Rédli András összeállítású Európa-bajnok együttes - amely tavaly ezüstérmes volt az antalyai vb-n - a második asszóban vezetett utoljára, onnantól végig az amerikaiak voltak kedvezőbb helyzetben, azt követően, hogy Somfai, majd Imre is 3-0-s vereséget szenvedett a harmadik, illetve negyedik párban. Boczkó az ötödikben 8-12-ről még két tusnyit csökkentett a hátrányból (13-15), de közben egy ütközésnél megsérült a bal térde. Fél perc volt még hátra az asszójából, amikor az eset történt, s bár tízperces ápolás után megpróbálta folytatni a küzdelmet, lépni sem bírt. Ellenfele, Bejamin Bratton sportszerűen nem támadta le, így nem változott az eredmény.

Ezután Somfai próbálkozhatott a különbség további faragásával, de kikapott. Aztán Imre akciódús asszóban szintén alulmaradt, közben egy időre állt a mérkőzés, mert a másik páston a franciák legyőzték az oroszokat, és a lelátón felborult a rend. A végén Somfai, illetve a Boczkó helyére beállt - s a vb-n most először szerephez jutott Rédli - sem tudott javítani a helyzeten (38-45).

Eredmények:
a 16 között:
Magyarország-Japán 31-25
(Boczkó: plusz 5, Imre: plusz 3, Somfai: mínusz 2)

negyeddöntő:
MAGYARORSZÁG-Németország 45-37
(Somfai: plusz 5, Boczkó: plusz 3, Imre: 0)
Egyesült Államok-Koreai Köztársaság 39-35
Oroszország-Lengyelország 45-43
Franciaország-Ukrajna 45-38

elődöntő:
Egyesült Államok-MAGYARORSZÁG 45-38
(Boczkó: plusz 1, Imre: mínusz 2, Somfai: mínusz 6, Rédli: 0)
Franciaország-Oroszország 45-38

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Sport

Vívás: tizedik a férfi kardcsapat a vébén

A tizedik helyen végzett a Nemcsik Zsolt, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Iliász Nikolász összeállítású férfi kardválogatott a párizsi vívó-világbajnokság keddi versenynapján.

MTI Sport

Európa-bajnoki döntős a magyar férfi párbajtőrcsapat

Bejutott a döntőbe a férfi párbajtőr-válogatott a lipcsei Európa-bajnokság utolsó versenynapján, csütörtökön, miután az elődöntőben magabiztosan verte a svájci csapatot. Az aranyéremért az ukránokkal kell majd megmérkőzni 15:40-től.

MTI Sport

Vb: elődöntős a férfi párbajtőrcsapat

Elődöntőbe jutott a magyar férfi párbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság szombati versenynapján, miután különösebb nehézség nélkül legyőzte a német csapatot.